x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Bursa - Adelin Petrisor, la West Point

Bursa - Adelin Petrisor, la West Point

de Adrian Vaduva    |    18 Oct 2006   •   00:00
Bursa - Adelin Petrisor, la West Point

Zilele acestea reporterul special al Antenei 1, Adelin Petrisor, se afla in SUA datorita unei burse acordate de Departamentul de Stat.

Adelin Petrisor, corespondentul de razboi al Antenei 1, a plecat in Statele Unite in urma castigarii unei burse pe tema politicii externe si lupta antiterorista, acordate de catre Departamentului de Stat. "Bursa are ca tema: Politica externa a SUA si lupta impotriva terorismului si dureaza doua saptamani. Sunt invitati (nu este un program la care poti sa aplici, ci unul in care esti ales) jurnalisti din nu mai putin de 16 tari. In tot acest timp vom avea intalniri cu diverse personalitati atat din cadrul Departamentului de Stat, cat si cu congresmeni, cu lectori de la Casa Alba, cu ziaristi de la New York Times, precum si de la alte publicatii de prestigiu, unde vom fi pusi la punct cu politica lor externa", ne-a dezvaluit Adelin Petrisor. Cu aceasta ocazie invitatii vor afla modul in care se iau deciziile privind politica extrena a SUA si mai ales masurile de lupta impotriva terorismului. Ziaristii vor vizita mai multe orase printre acestea numarandu-se Washington sau New York. Un alt moment important va fi vizitarea celebrei Academii de Studii Militare West Point.

INVITATI DE MARCA. Printre personalitatile invitate sa sustina discursuri se afla si Henry Kissinger, care desi nu mai face parte din elita politica a Statelor Unite, ramane una dintre vocile cele mai ascultate cand vorbim despre diplomatia mondiala. "Este adevarat ca desi Henry Kissinger s-a retras de mult din viata publica americana totusi ramane o figura de prim rang a diplomatiei mondiale. Si, din cate am inteles eu, Kissinger este foarte scump la vedere asa ca este o mare realizarea faptul ca organizatorii l-au convis sa sustina cateva conferinte", ne-a declarat "stiristul".

TEME DIFERITE. Dupa spusele sale, Adelin Petrisor nu este singurul jurnalist din Romania invitat sa ia parte la un asemenea eveniment. "Departamentul de Stat al SUA a mai invitat colegi romani, insa tema bursei era diferita. De altfel, nu este un lucru neobisnuit ca ziaristi din diverse tari sa fie chemati pe teritoriul Statelor Unite pentru a participa la seminarii sustinute de diferite personalitati ale vietii politice sau economice nord-americane. Insa asa cum am spus mai devreme, nu poti aplica, ci esti ales sa faci parte dintr-un asemenea program", a incheiat Petrisor.

VIZITE
"Vom merge prin mai multe orase, precum Washington si New York. Un alt moment important va fi vizitarea celebrei Academii de Studii Militare West Point. Departamentul de Stat al SUA a mai invitat colegi romani, insa tema bursei era diferita." - Adelin Petrisor, Antena 1

×
Subiecte în articol: arte petrisor adelin adelin petri