x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Ca$$a Loco - Boc, varza a la Cluj

Ca$$a Loco - Boc, varza a la Cluj

de Cassa Loco    |    19 Mai 2006   •   00:00

Cand am scris de Calinus, cel care e sef de Citroen si conjunctural de guvern, s-a trezit spiritul combativ in romanii care ne citesc pe internet. Unii au spus ca nu avem voie sa scriem despre politica.

Cand am scris de Calinus, cel care e sef de Citroen si conjunctural de guvern, s-a trezit spiritul combativ in romanii care ne citesc pe internet. Unii au spus ca nu avem voie sa scriem despre politica. Data viitoare cand vreau sa merg la baie, draga nea Caisa, o sa te anunt. Asa e romanul, se baga in toate… Alt cititor revoltat a pus CV-ul primului manechin - pardon, ministru! - ca sa ne arate noua cat de studios a fost Calinus si ce inapoiati suntem noi. Pe acest domn, care nu a aflat ca au trecut 17 ani de la asa-zisa revolutie, il anuntam ca trebuie sa fie prompt si sa pregateasca un nou CV.

CV-ul lui Boc. Emil Boc. Drept sa spun, i-as spune Bot, ca pune botul permanent la ce zice seful Basescu. Daca facem o calatorie in timp, il regasim pe Boc peste tot. El e baiatul bun la toate al lui Cezar, cel pe care il vedeati ca ii paraste pe toti membrii Senatului Roman. Pe Boc il gasim si pe langa Decebal. Cu siguranta ca e individul care ii aducea marelui stramos ulciorul cu vin si, in acelasi timp, ii lingea mana. Pe Boc il intalnim si mai tarziu, undeva prin Verona. El e colegul de clasa - gelos - al lui Romeo, care si-a parat cel mai bun prieten la parinti, pentru ca Ea, Julieta, nu l-a ales. Mai devreme, l-am vazut pe Boc si pe Cartoon Network. E un fel de Johnny Bravo, un vesnic Pacalici al zilelor noastre, un baiat bun la toate, o paparuda ce niciodata nu isi gaseste locul, dar e util cand e vorba de a spala ceva, de a linge de pe jos sau in a aranja lucruri care nu intra in atributiunile celor mari si realizati.

Emil Boc e primarul Clujului, orasul nostru preferat din Romania. Credem cu tarie, folosind o sintagma uzitata de politicienii romani, ca acest baietel, ajuns la pubertate mai tarziu, e cel mai nepotri-vit primar pe care l-a avut vreodata Clujul. Nu ca nu ar putea face, nu ca e incapabil, ci pur si simplu pentru ca ideile lui, pe de-o parte, timpul, pe de alta, si le aloca doar in scopuri ce nu au nici o legatura cu capitala Ardealului. Acolo sunt niste oameni deosebiti, care suntem convinsi ca ii vor sanctiona ignoranta dusa pana la nesimtire.

Cel mai mult, lui Boc ii place periajul la Presedinte. Daca trece o zi fara sa ii dea la o parte lui Basescu scama pe care nu a avut-o niciodata, omul nostru nu e sanatos. Cred ca nu poate sa isi bea cafeaua si nici sa strige cu vocea lui de Woody Woodpecker la secretara lui. Nea Boc, sau cecia Boc (un fel de unchi e asta), are doar o obsesie. Sa fie de acord, sa il aprobe, sa spuna DA, in conditiile in care Alianta e evident NU.

Tinem sa il anuntam pe acest tip fals, fabricat la comanda, pentru ca PD-ul sau Basescu nu a avut un tip mai umil in zona superioara a partidului, ca nu are nici o sansa sa se distinga personal vreodata, ca singur si fara ajutor e un actor transparent si insipid, iar singura lui varianta de a deveni celebru si "important" in Romania e sa mai cada o data pe un platou de televiziune. In rest, probabil ca ar face cariera cu un atelier de mecanica auto sau depanare tv. La Boculet!

×
Subiecte în articol: arte