x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Ca$$a Loco - Bucuresti Gropi de Basesti

Ca$$a Loco - Bucuresti Gropi de Basesti

de Cassa Loco    |    12 Mai 2006   •   00:00
Ca$$a Loco - Bucuresti Gropi de Basesti
COMENTARIUL SAPTAMANII
Adriean Videanu! Uau! Asta da primar! E marfa tipul! De fiecare data cand intru pe Bdul Magheru, ma umplu de respect si ma gandesc la stirile senzationale despre acoperirea Bucurestilor cu covor asfaltic! Ei, dar stati linistiti, Primarul vegheaza pentru dumneavoastra. Si FNI a facut-o… Intocmai cum scrie pe site-ul Primariei Generale la sectiunea atributii Primar!

Domnul Primar are o gramada de atributii! De la a la y! Verificati, daca nu credeti! Primarul Bucurestiului face si desface, ne rezolva de blesteme, ne da in bobi si scoate argintu’ viu din oameni, intocmai ca aurul ascuns pe sub Generalul Magheru, strazile paralele, cat si intersectia Lizeanu! Dom’ general si-a schimbat haina de curand! A lepadat stratul aproape perfect pentru o mixtura bituminoasa care sa ascunda afacerile vietii ale vechii "dictaturi". Daca va e sila sa parcurgeti Universitate - Romana tur si retur, va recomandam ocolul Pipera, Urziceni, Calafat, Oltenita, Giurgiu si Bucuresti! E mai convenabil! Daca nu, cu mare drag va invit sa luati peste bot(ul) masinii cele 400 de canale, care stau cu 12 cm mai sus decat asa-zisul asfalt.

Ne-ar placea sa vedem o treaba facuta pana la capat! Ca intr-o partida de sex! Sau facem cu totii spirala si Primaria Capitalei e profesoara la continentza? In faza asta de neterminata sau neterminat sunt multe alte lucruri in minunatul Bucuresti! In Vechiul Oras, zona nu demult inchisa traficului auto, un lucru foarte bun, de altfel, anumite etnii, inca se defecheaza si "vaneaza" pe artere istorice! E un muzeu ambulant! Amestecul neoliticului cu epoca neocomunista e mana in mana cu tineretea si mirosul pestilential! E o adevarata savoare sa te plimbi pe strazile pavate, avandu-ti iubita de brat si pittbull-ul fara botnita, in lesa. In timpul acesta, Domnul Primar Videanu intocmeste proiectul bugetului local si contul de incheiere a exercitiului bugetar si le supune spre aprobare consiliului local. Adica punctul e). Ce misto! Nea Adriean… Te misti si matale mai cu talent? Cum ar fi ca in doi ani totul sa fie gata? Asa cum lichidul penetreaza creta si cum anumite imobile de cinspe etaje se termina in cateva luni de zile, exact dupa aceeasi formula, strazile cu trafic super greu sa fie fara gropi! Huh? Stim ca se fac bani grei din vrajeli de-astea, dar cum ar fi sa va chinuiti si voi ca ingineru’ de rand, nedemisionat din functia de derutat, pardon deputat, sa faceti alti bani din alte afaceri? Si sa sprijiniti si voi putin omu’ de rand caruia i se rupe inima si portofelul la revizia anuala! Si dupa asta o da si intr-o hernie de disc! Cum ar fi ca Oamenii Albastri, care taie bilete de cate 12 mii ora pentru parcare, sa ofere si alte "servicii" decat strangerea chenzinei sotului fostei Prime Blonde a Tarii!

Dar nu va preocupati! Intram in 2007, respectiv in UE si va fi de la 1 ianuarie 2007 fix, ca in Germania. Proiectele vor fi gata! Strazile vor fi ca in palma si incalzite, astfel incat iarna inzapezirile vor fi istorie! Noujdemii de benzi de circulatie dus-intors! Bucuresti, port la Marea Neagra, aeroporturi-mii!

Dar, pana atunci, mai aveti rabdare! Trebuie sa facem fata, spate si lateral vicisitudinilor vremii, vietii si edililor capitalei, trebuie sa injuram pe silence sau cel mult pe vibratie, sa plecam capul si sa acceptam ca traim intr-o tara cu un varf de deget in UE! Pana atunci, fiul Teleormanului, acest cartof al legumelor, ne conduce si este condus la randu-i de oameni si cifre! Cifre de afaceri! Bani si interese!

Regretam Pesedeul, ca pe vremea lui regretam CDR-ul. Inaintea lui regretam PSDR-ul, ca in final sa il regretam pe Ceausescu… Nu e normal! Mergem inspre 2100, nu ne intoarcem in timp. Dar, daca bine imi aduc aminte, Magheru, pe atunci altfel numit, era mult mai bine asfaltat!

Deci, stimati cetateni, bombardati Primaria si Consiliul Local cu scrisori Prioripost, cu confirmare de primire, avand titlul "Tovarasu’ Adriean Videanu, mai Teleormanene, mai, fa curat in ograda!"

PS: Apropo! Urat nume asta… Adriean! Ce parinti neinspirati! Dar ce alegatori neinspirati! Dezamagiti…

scrie@cassaloco.com

×
Subiecte în articol: arte