x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Ca$$a Loco - Calin (file de poveste)

Ca$$a Loco - Calin (file de poveste)

de Cassa Loco    |    14 Apr 2006   •   00:00
Ca$$a Loco - Calin (file de poveste)
COMUNICATUL SAPTAMANII
A fost odata ca niciodata, mai bine nu ar fi fost, un copil mic si rasfatat care avea de toate. Adica avea, pe langa familia lui burgheza si purtata prin societati inalte, zece oameni care aveau grija de el, de Calinus. Una care sa ii mestece posmagii cand el nu avea chef de caviar sau pate de gasca crescuta in sudul Frantei. O alta femeie care ii peria dintii, parul si ii taia unghiile de la picioare. Calinus nu putea sa se aplece, sa nu faca hernie de mic. Altcineva ii peria parul, mai era soferul personal, care il ducea la scoala, un inginer care ii facea temele, pentru ca de mic Calinus nu prea le avea cu tabla inmultirii, si sa nu o uitam pe tanti Aglaia, care avea cea mai nobila sarcina! Sa stearga fundelul copilului rasfatat de cate ori facea acesta treaba mare. Si Calinus facea la greu, nu se juca.

Liceul l-a prins pe Calinus in zari straine, departe de casa, dar cei zece oameni mititei, dar de baza l-au insotit peste tot. Mai putin tanti Aglaia, ca Calinus a reusit pe la 14 ani sa invete cum sa faca treaba aia singur. Locul Aglaiei a fost luat de Parhontu, care trebuia sa il initieze pe Calinus in tainele amorului. Practic, Parhontu ii baga pe camera lui Calinus cate una bucata fata pe luna. Tunsa, rasa si frezata regulamentar. Acestea trebuia sa stie care sunt regulile inaltei societati. Adica sa ii spuna lui Calinus ca e cel mai bun, cel mai tare si mai ales sa stie sa mimeze foarte bine orgasmul.

Calinus a facut si facultate, pentru ca, daca parintii au bani, se poate rezolva orice. Si-a luat masini, si-a luat si motocicleta, mai tarziu si-a luat si post de radio si a condus mult si bine, normal, fara sa isi dea seama ce face. Mai apoi, dintr-o pura intamplare, greseala, din ciclul pampalaul, nepotrivit in Alianta potrivita, Calinus a primit cadou cea mai tare masina din Romania: Guvernul!

Ei, atunci sa il vezi pe al nostru Calin! Pur si simplu, brusc si dintr-o data si-a adus aminte ca il mai cheama si Popescu si Tariceanu, iar noi mai adaugam inca doua nume urate, firesc: Anton si Constantin. Asta a facut in primele sase luni Calinus. Mai apoi au venit inundatiile si Calinus al nostru a avut parte de cea mai terifianta experienta din viata lui. A trebuit sa isi aseze piciorul fin de balerin in ditamai cizma de cauciuc. Cu chiu, cu vai a reusit, iar apoi a trebuit sa vorbeasca cu oamenii simpli, care cica, mare tragedie, si-au pierdut casele! Astea sunt probleme pentru Calinus? Problemele erau ca mirosea a balegar prin zona si ca taranii se spalasera cu sapun de casa, nu aveau parfum Bulgari. Absurd pentru Calinus!

Iar acum, cand "piratul Basescu" il va indeparta de la volanul masinutei marca Guvern, Calinus va fi distrus. Va plange ca o fetita care nu a primit papusa Barbie preferata si va alerga pe varfuri catre doica lui, Aglaia, i se va arunca in brate si va suspina adanc. Copiii aia rai din PeDe nu m-au lasat sa ma joc cu ei si m-au si tras de codite!!!

Doamnelor si domnilor, premierul Romaniei, Calin Constantin Anton Popescu (aam cam obosit...) Tariceanu!

×
Subiecte în articol: arte calinus