x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Ca$$a Loco - Chitchy girls

Ca$$a Loco - Chitchy girls

de Cassa Loco    |    11 Aug 2006   •   00:00

COMUNICATUL SAPTAMANII
Nu mai e nimic senzational sa iti pui fusta in cap sau sa iti sufleci maieul pana sub sani. O sa apara alte fete, alte proiecte, alte aiureli ce pana la urma o sa fie gustate sau aruncate de public.
COMUNICATUL SAPTAMANII
E plina lumea de oameni chiciosi, de barbati care se imbraca aiurea si se comporta de porc insa, fara a fi subiectiv, parca pe zi ce trece isi fac aparitia tot mai multe fete ce isi bat joc de ele, de felul in care ar trebui sa se comporte o domnisoara ca sa nu mai vorbim de imbracamintea horror-collection ce o etaleaza zi de zi. Daca deschizi televizorul, "exemple" de cum (nu) trebuie sa se imbrace o fata sunt destule. Si le gasim cel mai des cand e vorba de trupele de fete de la noi. Nimeni nu spune ca trebuie sa ai pe tine mii de euro, nu cred ca stilistul personal e solutia cea mai practica (desi nu e de neglijat), insa putin bun simt, olecuta de inspiratie fac din bucata de carne de pe scena Femeie, Domnisoara. Nu e o solutie sa pui pe fund de fiecare data doar cativa cm de panza, cum nu e o solutie nici sa iti strangi sanii aproape de gat. Nu va faceti fetelor mai frumoase, eventual mai hidoase. Am vazut la Vatra Dornei o formatie de etno (alta magarie musicala). Romanasele sau Romancutele ce pe minunata temperatura de MINUS 20 de grade Celsius, la finalul lui ianuarie, purtau fuste de 15 cm. Frumos, nu? Prostesc, DA!

Sunt fericit ca prostia romanului, ca "bunul lui gust" au ajuns faimoase si peste hotare. Reprezentantele marcante sunt bineinteles Checky Girls, Chichi Girls sau mai ales Chitchy Girls cum le-am intitulat noi. Inainte de a spune cineva ca exista un sentiment de frustare, ca ele au facut bani multi si noi mult mai putini, recunosc! Da! Nu e asa simplu sa faci atatia bani folosindu-te de niste versuri imbecile si miscarile din fund ale unor copile. Cred ca s-a profitat de un moment in care toti englezii erau in stare de ebrietate. Chestiile astea nu se intampla foarte des. Prostiile muzicale razbesc in Marea Britanie, cea mai dificila piata muzicala, doar o data la 3-4 ani. Asa ca, da, suntem frustrati. Dar nu asta e important. Despre altceva scriem azi. Ca au facut bani, ca nu, e treaba lor, ca au dat faliment sau sunt multimilionare - felicitari!

E ciudat ca acum, cand nimeni nu mai spusese o vorba despre ele de 1.000 de ani, tocmai acum au reaparut in atentia noastra! Chiar aveam nevoie sa citim azi ca ele mai au bani si peste 4 ore ca i-au pierdut pe toti. Era vital sa aflam ca exista o "datorie" de 6.000 de lire sterline si peste o zi ca e vorba de o inventie. Iar dupa o saptamana sa apara si senzationala stire ca vor lansa un album. O "strategie" ieftina, conform careia si vestile bune si cele rele sunt considerate publicitate. Insa, in Romania, oricum aceste domnisorele nu o sa vanda mai mult de 30 de casete si 12 CD-uri, iar in Marea Britanie prostia nu merge de mai multe ori pe Tamisa. Nu mai e nimic senzational sa iti pui fusta in cap sau sa iti sufleci maieul pana sub sani. O sa apara alte fete, alte proiecte, alte aiureli, ce pana la urma o sa fie gustate sau aruncate de public. Pana atunci insa Chitcy Girls o sa ramana un fel de pseudo-ambasadoare ale Romaniei. Si ne mai miram de ce se uita strainii urat la noi…

×
Subiecte în articol: arte