x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Ca$$a Loco - Di 50 cent

Ca$$a Loco - Di 50 cent

de Cassa Loco    |    16 Iun 2006   •   00:00

COMUNICATUL SAPTAMANII
La data de 14 iunie, anul curent, pentru prima data in viata noastra de artisti, am fost de partea cealalta a baricadei. Erijandu-ne in ziaristi, cu acordul si sprijinul celor adevarati (Jurnalul), am fost la conferinta de presa a artistului Curtis "50 Cent" Jackson.
COMUNICATUL SAPTAMANII
La data de 14 iunie, anul curent, pentru prima data in viata noastra de artisti, am fost de partea cealalta a baricadei. Erijandu-ne in ziaristi, cu acordul si sprijinul celor adevarati (Jurnalul), am fost la conferinta de presa a artistului Curtis "50 Cent" Jackson. Sincer, ne asteptam la o conferinta in care sa se intrebe putin si sa se vorbeasca mai deloc. Asteptarile nu au fost zadarnice. Mai toata lumea a venit din pura curiozitate, sa il vada pe cel care "e negru si canta cu Eminem", sa sada la o barfa cu colega de breasla si sa fie in aceeasi camera cu dansul, dl Cent. 50 Cent. In afara de doi tineri care reprezentau cultura hip-hop adevarata, acei copii care semneaza blog-uri si care stiu cu ce se mananca muzica acestui artist! Am ascultat intrebari oarecum tehnice, care au dat clasa ziaristilor pe care ii intalnesti la fiecare lansare sau eveniment, dar pe care nu ii auzi punandu-ti o intrebare. Engleza romanizata, de balta, a fost contracarata cu raspunsuri degajate si cu nonsalanta unei voci care a vandut 4 milioane de discuri in 48 de ore de la lansare.

Artistii romani care au fost invitati in deschiderea concertului si care au luat primii cuvantul, in cadrul conferintei de presa, au fost Parazitii, prin persoana dlui Ion "Cheloo" Catalin, care era vadit impresionat (cine n-ar fi) si a cedat microfonul in favoarea "Cezarului".

Ora 20:00. Arenele Romane. Locatie schimbata oficial, pentru ca Stadionul Dinamo nu voia ca pista sa ii fie calcata in picioare, neoficial pentru ca cei 2.000-2.500 de oameni aratau mult mai rasfirati. Sunet impecabil. Show-ul Parazitilor a fost unul din film, felul in care s-a produs nefiind departe de unul oferit de cei de la mama lor. Poate i-a diferentiat lipsa "bling-bling-ului" specific, tradus in aur si diamante, culoarea pielii si engleza de cartier.

Ora 21:00. Sau pe aproape. 50 Cent! DJ-ul Whoo Kid impreuna cu Young Buck ii fac incalzirea. Apare si lumea, parca se lasa dusa de val. Cu toate ca fusesera asteptati toti membrii G-Unit, care nu sunt decat vreo 20 la numar, nu si-au facut aparitia decat trei dintre ei. Whoo Kid, Young Buck si Olivia, singura femeie din clan. Un show mai restrans pentru o tara care i-a cumparat albumele originale in mai putin de 5.000 de bucati! Care l-a "rapit" pentru un show intre Grecia si Bulgaria, multumita firmei Events.

Show-ul 50 Cent ne-a bucurat si pe noi, la un moment dat fiind oarecum surprinsi de faptul ca trilurile artistului international a reusit sa ii faca pe cei prezenti sa se infrateasca in antren. Hip-hopul romanesc sa dea mana cu PR-ul mondenitatilor, batranetea cu tineretea, si jandarmii cu pompierii.

Conferinta de presa si concertul propriu-zis au fost o lectie! Pentru noi, ca artisti. Pentru noi ca producatori, urechi care asculta ceea ce altii au inventat si incearca sa urmeze. A fost un seminar. Si inca unul foarte interesant. Asteptam si alte lectii adevarate.
×
Subiecte în articol: arte cent