x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Ca$$a Loco - Vine toamna...

Ca$$a Loco - Vine toamna...

de Cassa Loco    |    15 Sep 2006   •   00:00

COMUNICATUL SAPTAMANII
Totul e schimbat si nimic nu mai e la fel. Romania e ca Germania, iar Europa nu mai e demna de noi. Preturile imobiliare cresc cum creste porumbul la ceas de vara, Moscova temandu-se ca isi va pierde calificativul de cea mai scumpa capitala in favoarea Bucurestiului.
COMUNICATUL SAPTAMANII
Este minunat ca cetatean al tarii, om al muncii socialiste, sa te intorci dupa o vacanta in propria ograda, pardon tara. Iar daca vacanta ti-ai petrecut-o, din nefericire pentru tine, in alte zone ale lumii, revenirea este de doua ori mai spectaculoasa. Iti dai seama ca ti-a fost dor de tara, de la primul minut in care te-ai intors. Totul e la locul lui, nimic nu e schimbat, pana si evenimentele petrecute sunt cam aceleasi. Cad capete MAI, pentru ca inflacaratul nostru conducator nu suporta uneltirile si nu tolereaza in vreun fel implicarea politica a Armatei. Scolile inca nu se stie daca si cum vor incepe, Tariceanu desfiinteaza Cancelaria si vinde Daewoo...

Pe strazi simti acelasi aer de ignoranta si mitocanie, claxoanele amestecandu-se intr-un cocteil acid de sunete si injuraturi. Se cumpara SUV-uri de 5.000 centimetri cubi ca sosetele de licra, iar proprietarii se bat in fite la cafenelele elitiste. Se lanseaza noi masini sport, iar importatorii oficiali sunt extaziati de faptul ca modelele, oricare ar fi ele, se vand ca painea calda.

Dar, din pacate, inca nu se anunta nici un investitor privat in vederea construirii unui sistem paralel de sosele si autostrazi. Personal, as plati 20-30 de euro taxa de autostrada pana si unui turc, cu cap si desaga, care mi-ar oferi posibilitatea rularii in conditii intr-adevar europene. Dar, din pacate, trebuie sa mai rabdam 10-15 ani brucani pentru a avea 500 km de autostrada. Cred ca de aici explicatia miliardelor de SUV-uri si Jeep-uri pe plaiurile romanesti. Nu face nimic, e doar praf in ochi!

O data cu toamna, cu rodul viilor si intoarcerea pasarilor calatoare, rocada mica si mare se petrece in posturile importante, mai putin importante, cat si in cele care viseaza sa devina importante, de televiziune. Lumea vine, pleaca, formeaza noi echipe, distractia e asigurata. Alta Marie cu aceeasi palarie, doar culoarea usor schimbata. Se nasc noi seriale, emisiuni si telenovele. As vrea sa vad totusi o telenovela intitulata "Secretul Cotroceniului", avandu-l pe Base jucat de Becali, iar Popescu Tariceanu jucat de Catarama. Cred ca Seinfeld s-ar apleca si si-ar returna toti banii castigati din comedie…

Muzical, Cleo il iubeste pe Ghita, dragostea ei aducandu-i un premiu VIP, iar Voltaj ne pregateste o surpriza mai habibi. Libanul stie! (ca sa inteleaga si cei mai neintelegatori, ca sa nu zicem prosti, Voltaj pregateste o coproductie romano-libaneza intitulata Habibi).

Totul e schimbat si nimic nu mai e la fel. Romania e ca Germania, iar Europa nu mai e demna de noi. Preturile imobiliare cresc cum creste porumbul la ceas de vara, Moscova temandu-se ca isi va pierde calificativul de cea mai scumpa capitala in favoarea Bucurestiului.

Aia de la Ca$$a Loco comenteaza tot, amendeaza si nu vor sa se lase de muzica. Va recomanda insa o carte usoara si un film romanesc. Carte pe care au citit-o, dar un film pe care nu l-au vazut, dar promit ca o sa il vizioneze in week-end. "La vanatoare de Cezanne", de Peter Mayle, si Margo, de Ioan Carmazan.

Toamna se numara bobocii. Iarna se numara ignorantii, prostii, fudulii si forumistii cu initiative. Si primavara… Si vara… Si toamna… la dracu’, astia se numara tot timpul!!!

×
Subiecte în articol: arte