x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Campanie Intact - S.O.S. pentru românii din Italia

Campanie Intact - S.O.S. pentru românii din Italia

de Adrian Vaduva    |    10 Iul 2008   •   00:00
Campanie Intact - S.O.S. pentru românii din Italia

Irina Cordoneanu nu înţelege de ce noi, românii, sîntem priviţi ca şi cum am fi infractorii Europei, cu toate că cei mai mulţi dintre conaţionalii noştri, plecaţi la muncă în străinătate, trudesc din greu pentru o bucată de pîine.



Irina Cordoneanu (foto) nu înţelege de ce noi, românii, sîntem priviţi ca şi cum am fi infractorii Europei, cu toate că cei mai mulţi dintre conaţionalii noştri, plecaţi la muncă în străinătate, trudesc din greu pentru o bucată de pîine. Tocmai de aceea vedeta Antenei 2 consideră că a venit timpul să uităm vechea zicală "Capul plecat sabia nu-l taie" şi să luăm atitudine ori de cîte ori sîntem atacaţi: "Trebuie să avem coloană vertebrală, s-au dus vremurile în care vorbeam despre «capul plecat pe care sabia nu-l taie». Aţi văzut cum sînt trataţi românii în străinătate, să spunem atunci când merg în vacanţă? Chiar cînd sînt apreciaţi şi lăudaţi au ocazia să se simtă stînjeniţi pentru că pluteşte în aer sintagma «Ia uitaţi-vă, un om de calitate, chiar dacă este român!». Dar românii sînt oameni de calitate. Cum îşi permite un jurnalist francez să ne facă "găinari" pe noi, românii? Cum adică un grup de hoţi spanioli se prefăceau că vorbesc româna în timpul jafurilor? Asta nu ne spune nimic? Trebuie să luăm atitudine, pentru că nu sîntem noi infractorii Europei". Aşadar, Irina s-a alăturat Campaniei S.O.S pentru românii din Italia iniţiată de Trustul Intact, pentru că în astfel de momente o naţiune trebuie să fie unită.

IMPLICARE. Realizatoarea emisiunii "Adevăr sau baliverne" spune că ar trebui să se implice mai mult în rezolvarea problemelor cu care conaţionalii noştri se confruntă în Peninsulă. "Să le ofere cu adevărat consiliere acolo unde se află. Să facă lobby internaţional pentru concetăţenii noştri şi să găsească soluţii pentru a fi aduse în atenţia opiniei publice realizările românilor din Italia, nu doar problemele pe care unii dintre ei le provoacă", consideră Irina Cordeanu.

×
Subiecte în articol: arte romănii