x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Cărtărescu, la Londra

Cărtărescu, la Londra

de Sebastian S. Eduard    |    20 Mai 2009   •   00:00

Mircea Cărtărescu a fost invitatul Institutului Cultural Român în cadrul unui program de literatură organizat în parteneriat cu EUNIC la Londra şi New Europe Society la Cambridge.



Programul a cuprins două lecturi cu public care au prilejuit o memorabilă introducere a scriitorului în peisajul literar brita-nic - unde, în mod surprinzător, acesta era practic necunoscut. Este şi nu este de mirare acest lucru, ne spune Gabriela Massaci, directorul Institutului, pentru că Marea Britanie este într-o bizară eclipsă de traduceri din literatura universală.

La Londra, întâlnirea cu publicul a fost găzduită de British Library şi a avut un context european, prin reţeaua EUNIC. Astfel, simultan în 12 capitale europene au avut loc seri-maraton de literatură, ce au avut ca invitaţi scriitori de marcă ai noii generaţii. La Londra s-au întâlnit şase scriitori, printre care Tibor Fischer şi Simonetta Agnello Hornby. Mircea Cărtărescu a vorbit despre condiţia, inspiraţia şi drumul către cititor al scrisului său, iar Anamaria Marinca, prezentă la eveniment, a captivat absolut audienţa citind integral povestirea "Irish Cream", tradusă special pentru eveniment de Angela Jianu, lector la Universitatea din Warwick.

×
Subiecte în articol: arte