x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Cartea Romaneasca - De la "Evanghelistii" la seria Paleologu

Cartea Romaneasca - De la "Evanghelistii" la seria Paleologu

de Sebastian S. Eduard    |    06 Ian 2006   •   00:00
Cartea Romaneasca - De la "Evanghelistii" la seria Paleologu

Controversata piesa de teatru a Alinei Mungiu Pippidi "Evanghelistii" va fi publicata intr-o noua editie de Cartea Romaneasca in aceasta luna.
Piesa "Evanghelistii" a fost desemnata cea mai buna piesa romaneasca a anului 1992, la concursul organizat de UNITER si a fost jucata in premiera, in decembrie 2005, la Ateneul Tatarasi din Iasi, cel mai controversat text dramatic romanesc de anul trecut.

Volumul editat la Cartea Romaneasca reuneste textul propriu-zis, un amplu interviu cu autoarea, istoria scandalului starnit de montare, precum si o sectiune cu reactii ale unor personalitati culturale, printre care Nicolae Manolescu, Mircea Mihaies, Adrian Papahagi si Theodor Baconsky. Tot in ianuarie, Cartea Romaneasca, preluata in administrare de Polirom, initiaza seria de opere Alexandru Paleologu. Volumului "Bunul-simt ca paradox", editat cu ocazia relansarii din toamna a editurii, i se vor adauga "Despre lucrurile cu adevarat importante", "Treptele lumii sau calea catre sine a lui Mihail Sadoveanu" si "Simtul practic".

POLIROM. La randul sau, Polirom pregateste in ianuarie peste 40 de titluri de literatura universala, literatura romana, memorialistica, stiinte socio-umane si carti practice. In ceea ce priveste traducerile din literatura universala, ianuarie este luna in care va aparea primul volum din seria de proza completa J.L. Borges: "Moartea si busola". Colectia "Biblioteca Polirom" se va imbogati si cu un nou roman din seria de autor Haruki Murakami, "Dupa cutremur", si cu noi traduceri din Kurt Vonnegut, F.M. Dostoievski si altii.

×
Subiecte în articol: arte cartea romaneasca