x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Câte ceva despre alimentaţia copilului

Câte ceva despre alimentaţia copilului

de Sebastian S. Eduard    |    03 Feb 2011   •   18:38
Câte ceva despre alimentaţia copilului

O alimentaţie corectă, sănătoasă încă din primele luni de viaţă înseamnă pentru un copil premisa unei vieţi sănătoase, fără obiceiuri alimentare greşite care pot cauza diverse boli. Recomandată tuturor părinţilor, „Alimentaţia copilului” este cea mai vândută carte despre cum să-ţi hrăneşti copilul, de la naştere până la împlinirea vârstei de 3 ani. Ruth Yaron te învaţă tot ce trebuie să ştii despre alimentaţia copilului tău şi nu numai atât: când, cum şi cu ce trebuie să-ţi hrăneşti copilul în fiecare etapă de dezvoltare, de la introdu­cerea alimentelor solide până la vârsta de 3 ani; cum să păstrezi în siguranţă mâncarea copilului, pentru a nu se altera; cum să eviţi substanţele nocive, de exemplu conservanţii alimentari; cum să prepari singură mâncarea pentru cel mic.

Volumul vă oferă peste 350 de reţete rapide, simple, nutritive, alături de nenumărate sfaturi utile. Cartea este structurată astfel încât poate fi citită şi pe capitole separate. Primul capitol descrie alimentele-minune pentru bebeluşi, de la primele alimente solide până la alimentaţia juniorului. Cuprinde subcapitole despre alergiile alimen­tare, suplimen­tele cu vitamine şi minerale, li­chidele pe care trebuie să le consume bebe­lu­şul, ora me­se­lor. Tot aici este detaliat programul de hră­nire în funcţie de vâr­stă – în pri­me­le săptă­mâni, la 6 luni, la 7 luni etc. Al doilea capitol al căr­ţii se intitu­lea­ză „Pre­­pa­rarea şi depo­zitarea alimentelor pentru bebeluşi” şi conţine tot ce trebuie să ştii despre legume, fructe, cereale, de la modul în care sunt gătite la felul în care trebuie păstrate. Capitolul 3 cuprinde reţete pentru juniori, de la paste la deserturi, toate foarte sănătoase. În al patrulea capitol, dedicat divertismentului, se arată cum pot fi decorate preparatele culinare sau cum să organizaţi cea mai haioasă petrecere pentru cel mic. Al cincilea capitol, „Referinţe şi anexe”, cuprinde nenumărate sfaturi practice despre obiecte pe care le puteţi confecţiona singuri pentru bebeluş, produsele cele mai sigure de curăţare, măsuri şi echivalente metrice, cum să cultivaţi plantele verzi comestibile. În plus, veţi găsi un tabel cu substanţele nutritive şi cantităţile necesare copiilor. Volumul este apărut la Editura Litera.

Semnale editoriale
Epoca de fier - Humanitas fiction. Considerată în 1990 „Cartea anu­lui” în Marea Britanie de Sunday Express, cartea îm­pleteşte cu subtilitate şi umor reţinut tragedia personală cu dramatismul unei epoci marcate – în Africa de Sud – de rasism şi de violenţe sociale şi politice. Doamna Curren, o fostă profesoară de limbi clasice, suferă de cancer în fază terminală. Într-o scrisoare-jurnal, adre­sată fiicei ei plecate de mult în Ame­ri­ca, eroina îşi descrie noua condiţie, ce o împinge spre reconsiderarea pro­priei vieţi, pe fundalul unei reali­tăţi faţă de care, fără a o fi ignorat, a pre­ferat să se păstreze într-o pasivitate filozofică până în acel moment – oro­rile apartheidului. Străduindu-se să-şi accepte boala care o macină, doamna Curren descoperă cu disperare şi mâ­nie crescânde „cancerul” so­cial şi cultural al Africii de Sud. In­cen­dierea unei aşezări locuite de ne­gri, ucide­rea unor activişti adoles­cenţi, abu­zu­rile şi brutalitatea Poli­ţi­ei şi Armatei, furia şi revolta compun o plasă tot mai strânsă în jurul eroi­nei, aducând violenţele până în pra­gul casei sale. Episoadele dramatice iau amploare pe măsură ce degrada­rea fizică a doamnei Curren se ac­cen­tuează.

Cel mai vândut om din lume - Rao. Issa, un tâ­năr rus pe jumătate mort de foame, este adus ilegal în Hamburg în miez de noap­te, având asu­pra sa o mare sumă de bani ascunsă sub haine. Annabel, o nemţoaică idealis­tă, avocat pentru drepturi civile, se ho­tărăşte să-l sal­veze pe Issa de la deportare. Curând, supravieţui­rea cli­entului ei devine mai importantă pentru ea decât propria carie­ră sau siguranţă. În căuta­rea tre­cutului misterios al lui Issa, Anna­bel in­tră în conflict cu Tommy Brue, moştenitorul unei bănci brita­nice din Hamburg, aflată în de­clin. Anna­bel, Issa şi Brue formează o alianţă neobişnuită – un triunghi de iubiri imposibile. Pregnant, plin de compasiune, populat cu personaje de care cititorul se desparte cu greu, „Cel mai vânat om din lume” este o lucrare de un umanism profund, de o relevanţă copleşitoare pentru epoca actuală.

×
Subiecte în articol: arte