O alimentaţie corectă, sănătoasă încă din primele luni de viaţă înseamnă pentru un copil premisa unei vieţi sănătoase, fără obiceiuri alimentare greşite care pot cauza diverse boli. Recomandată tuturor părinţilor, „Alimentaţia copilului” este cea mai vândută carte despre cum să-ţi hrăneşti copilul, de la naştere până la împlinirea vârstei de 3 ani. Ruth Yaron te învaţă tot ce trebuie să ştii despre alimentaţia copilului tău şi nu numai atât: când, cum şi cu ce trebuie să-ţi hrăneşti copilul în fiecare etapă de dezvoltare, de la introducerea alimentelor solide până la vârsta de 3 ani; cum să păstrezi în siguranţă mâncarea copilului, pentru a nu se altera; cum să eviţi substanţele nocive, de exemplu conservanţii alimentari; cum să prepari singură mâncarea pentru cel mic.
Volumul vă oferă peste 350 de reţete rapide, simple, nutritive, alături de nenumărate sfaturi utile. Cartea este structurată astfel încât poate fi citită şi pe capitole separate. Primul capitol descrie alimentele-minune pentru bebeluşi, de la primele alimente solide până la alimentaţia juniorului. Cuprinde subcapitole despre alergiile alimentare, suplimentele cu vitamine şi minerale, lichidele pe care trebuie să le consume bebeluşul, ora meselor. Tot aici este detaliat programul de hrănire în funcţie de vârstă – în primele săptămâni, la 6 luni, la 7 luni etc. Al doilea capitol al cărţii se intitulează „Prepararea şi depozitarea alimentelor pentru bebeluşi” şi conţine tot ce trebuie să ştii despre legume, fructe, cereale, de la modul în care sunt gătite la felul în care trebuie păstrate. Capitolul 3 cuprinde reţete pentru juniori, de la paste la deserturi, toate foarte sănătoase. În al patrulea capitol, dedicat divertismentului, se arată cum pot fi decorate preparatele culinare sau cum să organizaţi cea mai haioasă petrecere pentru cel mic. Al cincilea capitol, „Referinţe şi anexe”, cuprinde nenumărate sfaturi practice despre obiecte pe care le puteţi confecţiona singuri pentru bebeluş, produsele cele mai sigure de curăţare, măsuri şi echivalente metrice, cum să cultivaţi plantele verzi comestibile. În plus, veţi găsi un tabel cu substanţele nutritive şi cantităţile necesare copiilor. Volumul este apărut la Editura Litera.
Semnale editoriale
Epoca de fier - Humanitas fiction. Considerată în 1990 „Cartea anului” în Marea Britanie de Sunday Express, cartea împleteşte cu subtilitate şi umor reţinut tragedia personală cu dramatismul unei epoci marcate – în Africa de Sud – de rasism şi de violenţe sociale şi politice. Doamna Curren, o fostă profesoară de limbi clasice, suferă de cancer în fază terminală. Într-o scrisoare-jurnal, adresată fiicei ei plecate de mult în America, eroina îşi descrie noua condiţie, ce o împinge spre reconsiderarea propriei vieţi, pe fundalul unei realităţi faţă de care, fără a o fi ignorat, a preferat să se păstreze într-o pasivitate filozofică până în acel moment – ororile apartheidului. Străduindu-se să-şi accepte boala care o macină, doamna Curren descoperă cu disperare şi mânie crescânde „cancerul” social şi cultural al Africii de Sud. Incendierea unei aşezări locuite de negri, uciderea unor activişti adolescenţi, abuzurile şi brutalitatea Poliţiei şi Armatei, furia şi revolta compun o plasă tot mai strânsă în jurul eroinei, aducând violenţele până în pragul casei sale. Episoadele dramatice iau amploare pe măsură ce degradarea fizică a doamnei Curren se accentuează.
Cel mai vândut om din lume - Rao. Issa, un tânăr rus pe jumătate mort de foame, este adus ilegal în Hamburg în miez de noapte, având asupra sa o mare sumă de bani ascunsă sub haine. Annabel, o nemţoaică idealistă, avocat pentru drepturi civile, se hotărăşte să-l salveze pe Issa de la deportare. Curând, supravieţuirea clientului ei devine mai importantă pentru ea decât propria carieră sau siguranţă. În căutarea trecutului misterios al lui Issa, Annabel intră în conflict cu Tommy Brue, moştenitorul unei bănci britanice din Hamburg, aflată în declin. Annabel, Issa şi Brue formează o alianţă neobişnuită – un triunghi de iubiri imposibile. Pregnant, plin de compasiune, populat cu personaje de care cititorul se desparte cu greu, „Cel mai vânat om din lume” este o lucrare de un umanism profund, de o relevanţă copleşitoare pentru epoca actuală.