x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Cinema - Incepe Festivalul DaKINO

Cinema - Incepe Festivalul DaKINO

21 Noi 2005   •   00:00

Actrita israeliana Hiam Abbass si reprezentanti ai festivalurilor de la Cannes, Cottbus si Belgrad se numara printre invitatii de anul acesta ai Festivalului DaKINO, care se va desfasura intre 21 si 26 noiembrie, se arata intr-un comunicat remis Mediafax.

Anul acesta, festivalul se va desfasura sub titulatura DaKINO 15 - Festivalul International de Film al Bucurestiului. Noua denumire vrea sa sublinieze rolul jucat de DaKINO in peisajul cultural si cinematografic bucurestean. Editia 2005 este, de altfel, una aniversara, care isi propune o trecere in revista a celor mai importante momente ale ultimilor 14 ani.

SECTIUNI. DaKINO 15 cuprinde, ca de obicei, doua sectiuni: competitia si programele paralele. Competitia, la randul ei, include doua categorii: scurtmetraj fictiune (la Sala Auditorium a Muzeului National de Arta) si documentar (Sala Elvira Popescu a Institutului Francez).

PRESELECTIE. In preselectia competitiei au fost inscrise peste 250 de filme. Dintre acestea, aproape 40 au fost productii romanesti. Insumate, peliculele care vor aparea pe ecranele DaKINO in acest an numara peste 24 de ore de proiectie.

Presedintele de onoare al editiei este regizorul Dan Pita.

DESCHIDEREA. DaKINO 15 se va deschide cu un moment dedicat precedentelor editii. Filmul-retrospectiva va inaugura seria programelor paralele, din care fac parte filme ca "36, Quai des Orfevres", regizat de Olivier Marchal, avandu-i in distributie pe Gerard Depardieu, Daniel Auteuil si Valeria Golino, "Match Point", ultimul film al lui Woody Allen, cu Scarlett Johansson si Emily Mortimer. Acest film va fi difuzat in Romania inainte de premiera oficiala din Statele Unite ale Americii. Editia a 15-a a DaKINO se va incheia cu proiectia ultimului film al lui Amos Gitai, "Free Zone", ce le are in distributie pe Natalie Portman, Hanna Laslo si Hiam Abbass. Aceasta va fi prezenta, de altfel, la festivitatea oficiala de inchidere a festivalului.
×
Subiecte în articol: arte dakino