x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Comunicatul săptămănii:: Oa-ca-di!

Comunicatul săptămănii:: Oa-ca-di!

de Cassa Loco    |    31 Aug 2007   •   00:00
Comunicatul săptămănii:: Oa-ca-di!

Doamnelor şi domnilor, dragi tovarăşi şi prieteni, astăzi vă prezint o nouă specie de indivizi, o nouă breaslă prezentă şi in Romănia:OACADI!

Doamnelor şi domnilor, dragi tovarăşi şi prieteni, astăzi vă prezint o nouă specie de indivizi, o nouă breaslă prezentă şi in Romănia. Prestatori a unei forme de artă prezentă de mult in Europa şi restul lumii şi de căţiva ani buni şi in Romănia: OACADI!

Cine sunt? De unde vin? Ce vor şi cu ce se ocupă aceşti OACADI?!

Simplu. OACADI vine de la Oameni Care Distrează - termen inventat in lipsă de o traducere potrivită pentru "entertaineri". Acum două săptămăni, la Sangeorz Băi, un reporter al unei televizuni locale m-a intrebat ce face, cu ce se ocupă Ca$$a Loco? Sunt căntăreţi? Sunt artişti? Iar eu am răspuns simplu: suntem entertaineri. Răspunsul firesc a fost: "Ce inseamnă "entertainer" in limba romănă!? Cum această intrebare m-a blocat preţ de o secundă am incercat să ii explic: Ca$$a Loco sunt nişte OAmeni CAre Distrează! Că prezintă un eveniment, au un recital sau merg in studio să facă un spot audio! Şi chiar nu l-am minţit cu nimic. In ciuda gusturilor, in ciuda inconstanţei de care am dat dovadă tot timpul, in ciuda faptului că ne-am adresat tot timpul unei nişe, Ca$$a Loco rămăne trupa ce a siderat lumea cu tămpenia de "Făt-Frumos", a cucerit Romănia cu cretinitatea din "Vand Fan" şi "Eterna şi Fascinanta Romănie", l-a făcut pe Mircea

Rednic să ii dedice UTC-istului COPOS "Ce Bine Imi Pare Că Ai Luat Ţeapă" şi a revenit incă o dată cu "Nu Eşti Tu Un Pic Cam Prost?!", au fost cei mai buni prezentatori MTV Romănian Music Awards şi, in fine, in ciuda faptului că nu toată lumea ne inghite, rămăne o gaşcă inconfundabilă.

Avănd in vedere că nu ne ţinem mari căntăreţi şi nici Hi-Q-ul nostru nu e unul olimpic, in ultimii ani am preferat să nu mai mergem la emisiuni sau să apărem in tabloide, pentru motivul simplu că nu suntem aşa de penibili ca Bahmuţeanca sau bogaţi ca Prigoană. Rolul de maimuţa-Zăvoranca fiind luat, nu ne-a mai rămas decăt să ne facem treaba. Să muncim, să "OACADI" (să distrăm oameni), să organizăm evenimente sau să concepem

şi să participăm la cea mai importantă campanie media al celui mai mare vănzător de parchet din Romănia-Proges.

Astea fiind spuse, OACADI vă spune "bună ziua", "hello", "noapte bună!" şi vă aşteaptă cu criticile, scandalurile şi nemulţumirile pe adresa redacţiei!

×
Subiecte în articol: arte