x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Corul Bisericii Negre din Braşov inaugurează Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac

Corul Bisericii Negre din Braşov inaugurează Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac

de Diana Scarlat    |    24 Ian 2013   •   10:02
Corul Bisericii Negre din Braşov inaugurează Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac

Un eveniment inedit va avea loc duminică, 27 ianuarie, la Bâlea Lac, unde biserica de gheaţă va fi inaugurată în acest sezon de celebrul Cor Bach al Bisericii Negre din Braşov.

Concertul braşovenilor va putea fi urmărit de toţi turiştii de la Bâlea Lac, unde atracţia principală a fost, în ultimii opt ani, complexul Ice Hotel, construit la fiecare început de iarnă din cărămizi tăiate de meşteri pricepuţi din lacul glaciar Bâlea. Planurile arhitecturale se schimbă în fiecare an, astfel încât hotelul, restaurantul, barul, igluurile şi biserica – toate de gheaţă - arată de fiecare dată altfel, stârnind şi mai mult curiozitatea şi interesul turiştilor - în special a celor străini.

Pregătirea ceremoniei de deschidere oficială şi de binecuvântare a bisericii va avea loc sâmbătă, 2 februarie.

Corul Bach din Braşov este corul bisericesc al comunităţii evanghelice din Braşov, fondat în 1933 de cantorul acelei perioade, Victor Bickerich. Ansamblul a adus în premieră în România multe dintre operele lui Bach: Matthäuspassion (Patimile lui Hristos după Matei), Johannespassion (Patimile lui Hristos după Ioan) şi alte piese religioase, în special ale compozitorilor germani. în timp, corul a devenit unul de înaltă calitate, fiind solicitat pentru diverse reprezentaţii, atât în ţară cât şi în străinătate. În septembrie 2004, bagheta de dirijor a corului Bach i-a fost predată lui Steffen Schlandt.

“Supunându-se imaginii noi a comunităţilor evanghelice din România şi implicit şi din Braşov, corul are şi el o structură multiconfesională, doar jumătate dintre membri aparţinând comunităţii. Cu toate acestea, diferenţele de limbă şi de confesiune au dat viaţă relaţiilor din cor şi au confirmat tradiţionalul schimb intercultural transilvănean”, explică organizatorii.

Cu cei 40 de cântăreţi, corul poate cânta piese de mari proporţii, a capella sau cu acompaniament de orchestră. În decursul unui an, corul participă la aproximativ zece concerte de muzică sacră, iar pe lângă acestea se adaugă concertele mari de Crăciun, Paşti, Rusalii şi Duminica Morţilor. 


×
Subiecte în articol: biserica inaugurare balea lac