x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Dandy - DJ Dimitri from Paris

Dandy - DJ Dimitri from Paris

de Raluca Grintescu    |    26 Ian 2007   •   00:00
Dandy  -  DJ Dimitri from Paris

Grecul va mixa pentru prima oara In Romania. Un adevarat dandy si un fanatic devotat muzicii dance, Dimitri From Paris este considerat unul dintre cei mai sexy DJ din lume. El va mixa in premiera, la 10 martie in Bucuresti (World Trade Plaza), in cadrul unui eveniment oferit de Pepsi X si organizat de Emag!c Entertainment.

Cu o cariera ce se intinde pe parcursul a doua decenii, talentul lui Dimitri a fost remarcat chiar de regina muzicii pop. Recunoscuta pentru atentia cu care-si selecteaza artistii din deschidere, Madonna a fost impresionata de Dimitri si l-a ales personal pentru a-i deschide concertul din august 2006 din Paris, alaturi de un alt DJ celebru, Bob Sinclar. Dimitri From Paris a vandut peste un milion de albume din muzica sa electrizanta si a mixat in sute de orase de pe tot globul. Pentru 2007, Dimitri a pregatit o noua aparitie discografica si o prima vizita in Romania pentru o megapetrecere!

DISTINCTIE. Biletele costa 50 RON si pot fi comandate in avans de pe www.myticket.ro, urmand ca in curand sa poata fi achizitionate de la magazinele Diverta din Bucuresti. Ca ambasador francez al muzicii de club, Dimitri este un adevarat motiv de mandrie nationala: DJ si producator de cea mai inalta clasa, Dimitri a fost unul dintre primii artisti de muzica electronica decorat cu distinctia de "Cavaler al Artelor si Literelor" de guvernul francez. In 1997, Dimitri a lansat primul sau album, "Sacrebleu", material ce l-a facut celebru in toata lumea, un melanj intre diverse sonoritati, de la jazzy samba pana la organic house. In 2000, Dimitri a confirmat succesul debutului discografic cu diverse compilatii, printre care "Disco Forever" si provocatorul "A Night At The Playboy Mansion", o foarte inspirata alaturare a unuia dintre cei mai sexy DJ din lume cu celebrul cuibusor de nebunii.
"Je ne sais quoi" de grec
Dimitri mixeaza cu acel "je ne sais quoi chic et charmant", seturile lui facand publicul sa danseze atat cu trupul, cat si cu mintea. Influentele sale muzicale isi au originea in sound-urile funk si disco ale generatiei ’70, in coloanele sonore din filmele-cult ale anilor ’50 si ’60, precum si in ritmurile hip-hop-ului old-school. Nascut in Turcia din parinti greci, Dimitri a crescut in Franta, unde acum 25 de ani a facut primii pasi in arta mixajului, "taind" si "lipind" bucati din hiturile disco pe care le auzea la radio. Aceste experimente timpurii l-au ajutat sa-si lanseze cariera de DJ, incepand cu postul francez Radio 7, iar din 1987 a gazduit mai bine de un deceniu o emisiune devenita cult la Radio NRJ, cea mai mare retea FM din Europa. Au urmat coloane sonore pentru campanii publicitare ale celebrelor case de moda Chanel, Jean-Paul Gaultier si Yves Saint Laurent, precum si numeroase remixuri pentru artisti din diferite genuri muzicale, precum Bjork, The Cardigans, James Brown, New Order sau Quincy Jones.
Creatie
"Cu aparitia atator samplere si insturmente de mixat ce s-au lansat pe la mijlocul anilor ’80, am decis ca cel mai bine este sa ma apuc sa-mi produc singur piesele"
  • Dimitri
  • ×
    Subiecte în articol: culture club dimitri