x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Desene pentru părinţii care-şi iubesc copiii

Desene pentru părinţii care-şi iubesc copiii

de Loreta Popa    |    13 Iun 2010   •   00:00
Desene pentru părinţii care-şi iubesc copiii

În luna iunie, Elite Art Gallery şi-a des­chis porţile, timp de zece zile, pentru co­piii cu vârste cu­prin­se între 3 şi 103 ani, invitându-i la vernisajul expo­zi­ţiei Joyful Worlds (Lumile Bucuriei) - De­sene pentru pă­rin­ţii care-şi iubesc copiii. Evenimentul nu putea avea loc în altă zi mai fericită decât cea în care copiii sunt săr­bă­to­riţi în lumea în­trea­gă, 1 Iunie, la Ga­le­riile de Artă ale mu­ni­cipiului Bucureşti.

Artiştii care au participat la această expoziţie s-au întâlnit în urmă cu patru luni cu specialiştii în educaţie şi divertisment, rezultatul fiind o serie de obiecte cu dublă valoare, artistică pe de o parte, dar şi educativă (o scenă de teatru de păpuşi, tablouri, o carte din ilustraţii, decoraţiuni pentru camera copilului, jucării) care să sprijine dezvoltarea personală a celui mic. Evident, accentul a fost pus pe creativitate, inteligenţă, încrederea în sine, toate fiind menite să susţină comunicarea profundă între părinte şi copil. Elementele expuse au fost realizate de trei tineri artişti plastici: Ion Andrei Puican, talentat într-ale desenului şi posesor al unei imaginaţii de nestăvilit, Doina Zavadschi, care a dat culoare Lumilor Bucuriei, şi Iulian Danciu, cel care a tăiat lemnul cu pricepere, răbdare şi bucurie, pentru a oferi suportul din care s-au născut aceste lumi. Ion Andrei Puican s-a născut în 1979 la Bucureşti, este regizor de televiziune, dar şi un talentat grafician. Între 12 mai şi 5 iunie a participat la Athenee Palace Hilton alături de prietenii săi Alina Băncilă şi Mihai Băncilă la expoziţia „The Kingdom" de bijuterie, sculptură şi grafică.

Pe parcursul a zece zile, expoziţia a reprezentat locul unde copiii şi părinţii s-au putut juca împreună în cadrul atelierelor de creaţie organizate de desen, modelaj, colaj şi teatru de păpuşi. Special pentru părinţi a fost organizată o întâlnire cu pedagogul de serviciu Irina Petrea (Super Nanny), care a dezvăluit importanţa folosirii tehnicilor creative în procesul de formare a personalităţii copilului. Psihologul Gina Bălan, specializat în terapia prin artă, a răspuns la rându-i prezent la întâlnirea cu părinţii şi copiii şi a propus un week-end de relaxare cu ajutorul art-terapiei şi, de ce nu, o concluzie în ceea ce priveşte nevoile de comunicare în relaţia părinte-copil.
Joyful Worlds - Desene pentru părinţii care-şi iubesc copiii a reprezentat o expoziţie în care vizitatorii au fost consideraţi prieteni, fiind invitaţi să intre într-un joc al imaginaţiei şi al bucuriei.

Mai multe detalii despre invitaţi, evenimente şi programul acestora găsiţi la www.eliteart-gallery.com.

 

×
Subiecte în articol: lumea copiilor