x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Dictionar Oxford Explicativ Ilustrat, pe piata romaneasca

Dictionar Oxford Explicativ Ilustrat, pe piata romaneasca

16 Feb 2005   •   00:00

Editura Litera International a scos pe piata, in conditii absolut exceptionale, "Dictionarul Oxfor Explicativ Ilustrat al Limbii Engleze".

SEBASTIAN S. EDUARD

ARTICOLE. Lucrarea - de peste 1.000 de pagini - cuprinde nu mai putin de 187.000 de articole clare si concise atat din vocabularul general dar si din termeni de specialitate din tehnica, literatura sau istorie. Articolelor de dictionar li se adauga o excelenta reprezentatie grafica bazata pe 4.500 de ilustratii ce aprofundeaza textul scris si maresc impactul vizual. Nu mai putin de 600 de planse atractive vin sa sporeasca volumul de informatii dintr-o larga varietate de teme, de la stiinta si tehnologie la arte plastice si muzica.

Prezentul dictionar utilizeaza o combinatie unica de explicatii riguroase, imbinate cu ilustratii sugestive, menite sa explice cele mai complexe notiuni si constituind astfel un instrument deosebit de util si accesibil, atat pentru documentare, cat si pentru invatarea limbii engleze. Pentru ca "Dictionarul" este nu in romana ci, ca orice Oxford care se respecta, in engleza.

GASELNITA
Un astfel de dictionar ar fi trebuit sa apara pe piata la un pret comparabil cu cele din vest. Traducerea lui si prelucrarea fotografica ar fi crescut si mai mult preturile de productie. Iata de ce editorul roman, Litera International, a apelat la un "truc" editorialist: in afara sumarului, articolelor introductive si a indicatiilor generale, intregul dictionar este in limba engleza. Propriu-zis este acelasi dictionar Oxford pe care il are pe masa de lucru si intelectualul britanic. Pentru a face pretul si mai accesibil, editorul ofera pe site-ul sau www.litera.ro importante reduceri.

×
Subiecte în articol: arte dictionar