Americanii sunt innebuniti dupa diete, iar o carte care sa le spuna "ce si cum" se vinde in draci peste Ocean. "South Beach Diet" este deja o carte-fenomen.
Titluri. "Codul lui Da Vinci", "The World is Flat: A Brief History of the Twenty-first Century", "In the Company of the Courtesan", "Harry Potter and the Half-Blood Prince" sunt carti-fenomen (unele traduse si in limba romana, altele nu), care au dinamitat piata de profil din Statele Unite. Printre ele, "South Beach Diet", un volum in care un medic cardiolog, dr. Arthur Agatston, inventeaza o noua cura de slabire. O idee simpla, care pare a se alia "visului american". Cartea devine curand un best-seller, autorul, o celebritate, iar banii si traducerile in alte limbi se inmultesc. Urmeaza alte carti, in continuarea primei, iar faima creste de la zi la zi. Acum, "Dieta South Beach" este tradusa si in limba romana, prilej pentru noi sa facem, prin amabilitatea Editurii Curtea Veche, unde a aparut volumul, un interviu cu celebrul dr. Arthur Agatston...Jurnalul National: Care este secretul popularitatii cartii dvs.?
Dr. Arthur Agatston: E foarte usor de inteles, pur si simplu se bazeaza pe date stiintifice solide si functioneaza. Dieta South Beach este un stil de viata si un mod sanatos de alimentatie pe tot parcursul vietii.
Puteti sa ne dati niste cifre in ceea ce priveste vanzarea cartii pana in prezent?
Peste 19 milioane de exemplare vandute in toata lumea.
Inceputurile
Cum a inceput totul?
Dieta South Beach a fost creata pentru pacientii mei, care cresteau tot mai mult in greutate, iar analizele lor de sange nu se imbunatateau deloc dupa dietele obisnuite, recomandate de American Heart Association. Am descoperit faptul ca kilogramele in plus ale pacientilor mei se topesc, in special din zona centrala (burta), iar compozitia sangelui se imbunatateste considerabil consumand carbohidrati benefici, precum fructele si legumele, dar si grasimi sanatoase, ca uleiul de masline, uleiul canola si toate tipurile de nuci.
Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat
Citește pe Antena3.ro
De ce ati ales aceasta denumire pentru dieta creata de dvs.?
De fapt, este un mister cine a propus concret acest nume, dar se pare ca in mare masura a fost sotia mea, Sari. Iat noi locuim in South Beach.
Cate carti despre diete ati scris pana in acest moment? Aveti de gand sa mai publicati altele pe acest subiect?
Cartea "Dieta South Beach" a fost publicata de Editura Rodale, in anul 2003. Dupa aceasta au mai urmat volumele "The South Beach Diet Cook Book" (2004), "The South Beach Diet Good Fats Good Carbs Guide" (2004), "The South Beach Quick & Easy Cookbook" (2005) si "The South Beach Dining Guide" (2005). Voi scoate o carte de bucate pentru vacanta in septembrie 2006 si pregatesc o carte de prevenire in domeniul cardiologiei pentru inceputul anului 2007.
Pana acum, in ce tari (si in ce limbi) a aparut cartea dvs.?
Cartea a fost publicata in 33 de limbi si s-a vandut in urmatoarele zone: in tarile unde se vorbeste limba araba, in Brazilia, Bulgaria, China, Croatia, Republica Ceha, Danemarca, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Islanda, Israel, Italia, Japonia, America Latina, Lituania, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Romania, Rusia, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Marea Britanie.
JURNALUL DE SANATATE
| ||
"Dieta South Beach" prezinta publicului un mesaj de importanta vitala despre legatura dintre o alimentatie sanatoasa, o greutate normala si prevenirea afectiunilor cardiovasculare. Dieta reprezinta un program de rezistenta in combaterea obezitatii si prevenirea afectiunilor cardiace si a diabetului de tip II. Cartea a aparut in Romania la Editura Curtea Veche. Urmariti maine, in suplimentul gratuit al Jurnalului National, Jurnalul de Sanatate, un amplu interviu cu dr. Agatston, in care acesta va raspunde la intrebari-cheie pentru sanatatea dvs.
|
PUTINA ISTORIE
|
Dr. Arthur Agatston este autor al best-seller-elor "The South Beach Diet" si a altor patru volume. Dr. Agatston nu si-a propus sa creeze un regim de slabire. In calitate de cardiolog, intentia sa era aceea de a-si ajuta pacientii sa se fereasca de atacurile de cord si de cele cerebrale. Pacientii sai nu se simteau prea bine urmand dietele obisnuite, recomandate de American Heart Association - de fapt, acestia se ingrasau din ce in mai tare, iar compozitia sangelui lor se inrautatea. Rezultatul a fost aparitia dietei South Beach, care a dat rezultate uimitoare. Succesul regimului respectiv s-a raspandit cu repeziciune in Miami, prin intermediul postului de televiziune ABC, care a realizat un serial de o luna pe subiectul dietei South Beach si care a fost difuzat doi ani consecutiv.
|