x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Filmele verii - Cinematografele vor sa impace toate gusturile

Filmele verii - Cinematografele vor sa impace toate gusturile

de Miruna Nicolae    |    17 Iul 2006   •   00:00

In aceasta vara cinematografele din America impaca toate gusturile. Revista Newsweek a realizat topul celor mai asteptate filme. Pe scurt: Meryl Streep revine pe marile ecrane, iar Jamie Foxx este detectiv in "Miami Vice".

LA NOI. Piratii din Caraibe vor arunca ancora in Romania la 26 august

In aceasta vara cinematografele din America impaca toate gusturile. Revista Newsweek a realizat topul celor mai asteptate filme. Pe scurt: Meryl Streep revine pe marile ecrane, iar Jamie Foxx este detectiv in "Miami Vice".

Una dintre cele mai asteptate premiere a fost ecranizarea romanului lui Dan Brown "Codul lui DaVinci". Filmul regizat de Ron Howard are o distributie impresionanta: Tom Hanks, Audrey Tautou si Jean Reno. Premiera mondiala a avut loc in luna mai. Actiune si suspans. Si la capitolul "filme cu eroi" stam bine: "Superman Returns" pe marile ecrane... Actiune, muschi, aventura si multe efecte speciale... Regia filmului este semnata de Bryan Singer, iar din distributie fac parte Kate Bosworth si Brandon Routh. Filmul a rulat in cinematografele din America din 30 iunie. "Misiune Imposibila 3" ruleaza deja in cinematografe si este regizat de J.J. Abrams, cel care a creat deja celebrul serial "Lost". Pe langa Tom Cruise, din distributie mai fac parte Ving Rhames si Philip Seymour Hoffman.

VICII SI PIRATI. La 28 iulie va avea loc premiera peliculei "Miami Vice". Filmul este regizat de Michael Mann si in rolurile principale sunt: Colin Farrell si Jamie Foxx, detectivii Crockett, respectiv Tubbs. Comedie. "Piratii din Caraibe: Cufarul Omului Mort" ii are ca protagonisti pe Johnny Depp, Orlando Bloom si pe Keira Knightley. Filmul a avut premiera oficiala la 6 mai si deja incep filmarile la "Piratii din Caraibe 3". O alta comedie, cu iz de drama de aceasta data, este "Diavolul se imbraca de la Prada" - un film care va avea premiera la 30 iunie si o readuce in atentia publicului pe Meryl Streep. Pelicula o prezinta pe Anne Hathaway in rolul lui Andrea Sachs, o tanara din provincie, proaspata absolventa a uneia dintre marile universitati de pe Coasta de Est, care obtine in chip nesperat slujba la care viseaza milioane de fete: asistenta a Mirandei Priestly, jucata de Streep, editoare de succes a revistei Runway. "Casa este un monstru" va fi lansat oficial in cinematografe la 21 iulie. Regizorul Gil Kenan a imbinat in acest film aventura, animatia, comedia si o distributie in care se regasesc Mitchel Musso, Spencer Locke si Sam Lerner.

PREMIERE IN ROMANIA
La scurt timp de la premierele din cinematografele americane, filmele mai sus enumerate vor putea fi vizionate si in Romania. "Piratii din Caraibe: Cufarul Omului Mort" va avea premiera la 26 august. Mult asteptatul "Codul lui DaVinci" ruleaza in cinematografele din tara inca din luna mai. "Superman se intoarce" poate fi vizionat din 14 iulie. Premiera lunii august, mai exact pe 4 ale lunii, este "Miami Vice". Filmul "Casa este un monstru" intra in cinematografe din 22 septembrie, iar la 10 noiembrie va fi lansat filmul "Diavolul se imbraca de la Prada".

×
Subiecte în articol: arte