x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Flamenco de calitate

Flamenco de calitate

de Maria Sârbu    |    19 Noi 2009   •   00:00
Flamenco de calitate

Un proiect inedit care va marca, din punct de vedere artistic, primele luni ale preşedinţiei spaniole a Uniunii Europene a fost lansat marţi la Bucureşti: Festivalul "Flamenco clasic şi noile genuri".



Evenimentul organizat de Ambasada Spaniei în România şi Institutul Cervantes, în perioada 8 februarie - 7 martie 2010, a fost gândit în aşa fel încât să îi bucure pe bucureştenii care apreciază flamenco şi să trezească interesul companiilor spaniole cu activitate în România, "permiţându-le să utilizeze cadrul acestei manifestări ca prilej de relaţionare socială pentru clienţii şi membrii firmelor lor". De aceea, nu au lipsit de la lansarea proiectului oameni de afaceri spanioli, dar şi români. La prezentarea programului despre flamenco, atât ambasadorul Spaniei, Estanislao de Grandes Pascual, cât şi directorul Institutului Cervantes din Bucureşti, Juan Carlos Vidal, au remarcat că prin intermediul acestui mijloc de comunicare şi promovare a expresiei artistice poate fi înlesnită o mai bună receptare a prezenţei spaniole în România. Se doreşte ca manifestarea să devină o "constantă anuală". Gazda lansării proiectului, omul de afaceri Ion Antonescu, impresionat de iniţiativa spaniolilor, a spus că ar fi minunat "dacă şi ambasadorii noştri ar organiza asemenea evenimente în ţara în care îşi desfăşoară activitatea".

CEI MAI BUNI
În program s-a inclus ceea ce este cel mai bun în Spania legat de flamenco - artişti mari. Au fost alese şi spaţii pe potrivă: Ateneul Român, Teatrul Odeon. Seria spectacolelor va fi deschisă de dansatoarea de flamenco Yolanda Osuna (8, 9 şi 10 februarie, Odeon), continuând cu recitalul instrumental al Ansamblului de muzică de cameră "La Maestranza" (16 februarie, Sala Mare a Ateneului Român); "Trio de Jazz flamenco" de Sergio Monroy (22, 23 februarie, Odeon; "Duo de chitară flamenco" (27, 28 februarie, Sala Mică a Ateneului Român), urmând să se încheie cu un ciclu de filme regizate de Carlos Saura şi prezentate chiar de el la Cinema "Elvira Popescu", în zilele de 5, 6 şi 7 martie.

×
Subiecte în articol: arte