x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Fond de burse pentru copii cu performanţe în arte

Fond de burse pentru copii cu performanţe în arte

17 Ian 2011   •   19:33

Fundaţia “Părinţi clujeni” a iniţiat de Ziua Culturii Naţionale (15 ianuarie) proiectul Fondul de burse “Părinţi clujeni” pentru domeniile: artă, teatru, coregrafie, muzică şi sport, beneficiari fiind copii şi tineri cu performanţă. Pentru susţinerea lor din punct de vedere financiar urmează să fie organizate evenimente caritabile în parteneriat cu diverse instituţii, asociaţii şi fundaţii.

 Primii beneficiari şi în acelaşi timp creatori ai Fondului de burse “Părinţi clujeni” sunt membrii trupei de teatru “Audienţa generală”, care la 15 ianuarie 2011 a prezentat spectacolul de teatru “Eminescu Cugetări din azil. Opera rock într-un singur act”, realizat atât în scopul creării fondului, cât şi cu prilejul împlinirii a 161 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu şi împlinirii a trei ani de la înfiinţarea trupei “Audienţa generală”.

Spectacolul a avut loc la Sala Euphorion a Teatrului Naţional din Cluj-Napoca, în debutul evenimentului fiind proiectat scurtmetrajul realizat de liceeni “Coffe with love”, pentru care “Audienţa Generală” a câştigat anul trecut premiul I la un festival de la San Remo.

×
Subiecte în articol: arte