x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Haifa: Bienală de artă

Haifa: Bienală de artă

de Sebastian S. Eduard    |    08 Feb 2010   •   00:00

Începând cu 18 februarie, la Haifa va avea loc prima Bienală Internaţională de Artă Contemporană, arată un comunicat al ICR.

Peste 35 de artişti din Israel şi din întreaga lume iau parte la Bienala de la Haifa, printre ei numărându-se Christian Boltanski, Chantal Ackerman, Amos Gitai, Micha Ullman. România este reprezentată de şase artişti: Dan Perjovschi, Matei Bejenaru, Alexandra Croitoru, Sebastian Moldovan, Ciprian Mureşan şi Victor Man. Directorul artistic al Bienalei este Belu Simion Făinaru, artist israelian de origine română.

Tema acestei prime ediţii a bienalei este conceptul de "casă", idee care deschide discuţii despre identitate, timp, loc, individualism, într-o epocă a culturii globale, dominată de societatea de consum. Conceptul de prezentare a Bienalei de la Haifa este unul extrem de original: expunerea în containere de marfă, transportate apoi în alte oraşe-port ale lumii.

Containerele de marfă, amenajate special pentru această expoziţie, sunt amplasate în zona Harbor Campus, ce va fi inaugurată cu ocazia Bienalei ca arie pietonală a oraşului, aflată la intersectarea principalelor mijloace de transport intern şi internaţional din Haifa.

×
Subiecte în articol: arte