x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Hip-Hop - Incep ostilitatile: Battle Off Da Dome 3!

Hip-Hop - Incep ostilitatile: Battle Off Da Dome 3!

29 Sep 2006   •   00:00
Hip-Hop - Incep ostilitatile: Battle Off Da Dome 3!

Clubul B-52 a dat startul aseara celui mai asteptat eveniment hip-hop al anului: campionatul "Battle Off Da Dome", editia cu numarul 3! Organizat de Hades Records. Clubul B-52 a dat startul aseara celui mai asteptat eveniment hip-hop al anului: campionatul "Battle Off Da Dome", editia cu numarul 3! Organizat de Hades Records, turneul de battle va cuprinde trei runde preliminare, in cadrul carora cei mai buni rapperi din tara se vor "duela" in rime pentru un loc in finala de la 30 noiembrie. Organizatorii evenimentului underground propun de aceasta data premii mult mai atractive si competitori mai experimentati. Cei mai aprigi maestri ai rimelor se vor infrunta pe scena Clubului B-52 la 19 octombrie si 9 noiembrie, pentru a-si lasa concurenta fara replica si a-si castiga locul in finala de la 30 noiembrie, unde opt "cei mai buni dintre cei mai buni" se vor lupta pentru titlul de campion si pentru premiile in valoare de 2.000 de euro.

LANSARE. Ad Litteram a deschis campionatul de battle, ocazie cu care si-a lansat si maxi-single-ul "De aici incepe totul". Hip-hopperii au avut ocazia sa urmareasca in premiera clipul piesei "Visul meu devenit realitate", filmat timp de doua zile in diferite locatii din zonele Giulesti, Mosilor, Piata Victoriei si Nerva-Traian. Maxi-single-ul contine doua piese, un remix, versiunile instrumentale si videoclipul "Visul meu devenit realitate". Ad Litteram este una dintre cele mai apreciate si prolifice trupe din hip-hop-ul autohton. Infiintata in 2001, Ad Litteram a reusit ca in cei cinci ani de activitate sa-si treaca in CV doua albume produse si lansate independent ("Procesul Creatiei", 2002 si "Stalpul Societatii", 2003), aparitii pe diverse compilatii si materiale underground, numeroase colaborari cu nume grele ale rap-ului autohton (Veritasaga, KST, Criss Blaziny, Rimaru, Brugner, Carbon, Butch, DJ Swamp, DJ Oxi, Pirats Klan). Single-ul "De aici incepe totul" precede noul album Ad Litteram, "Pana la ultima suflare", pe care cei trei membri ai trupei (Scanteie, M105 si DJ Skid) il vor lansa la sfarsitul acestui an.

FREESTYLE
In alte tari, battle-urile reprezinta un mod obisnuit de afirmare pe scena hip-hop: unele concursuri de battle ofera castigatorilor premii in valoare de zeci de mii de dolari si contracte cu mari case de discuri. Conceptul e simplu: folosind doar versuri si rime compuse pe loc, in timp real, doi rapperi se "cearta" verbal pe scena, incercand sa-si puna adversarii in dificultate si sa-i elimine din concurs. Fenomenul a servit drept subiect si pentru doua filme foarte bine primite de public si de critici: "Freestyle: The Art Of Rhyme" si "8 Mile", cu Eminem in rolul principal. In Romania, Hades Records a organizat prima editie a "Battle Off Da Dome" in 2004. Un an mai tarziu, dupa repetitii in fata oglinzii, rasfoirea DEX-ului si dupa ce au prins putin curaj, peste 25 de concurenti si-au incercat veleitatile si norocul in fata microfonului in cadrul "Battle Off Da Dome 2".

×
Subiecte în articol: culture club battle battle off