x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

22 Sep 2006   •   00:00
CARICATURA. Miercuri, 20 septembrie, Galeria Simeza a gazduit vernisajul caricaturistului Mihai Stanescu. Intitulata "1 ianuarie 2007", expozitia a fost organizata cu prilejul zilelor Francofoniei la Bucuresti si contine lucrari publicate in ziare, fotografii, caricaturi care nu au fost finalizate, dar si multe noutati. Mihai Stanescu a adus zambete... amarui pe fetele vizitatorilor, reusind sa atinga probleme actuale cu care se confrunta Romania: UE, scandalul dosarelor Securitatii, asfaltarea drumurilor. Una dintre caricaturile preferate de artist are ca tema pensiile si este intitulata sugestiv "Marimea conteaza". (M.N)

DANS. Festivalul "Sibiu Dans 2007" si proiectul coregrafic romano-luxemburghez Danse.Entre.Deux. sunt doua proiecte ce se vor desfasura in cadrul programului "Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007". Doua din piesele coregrafice interpretate de dansatori vor avea premiera in Luxemburg, la 23 iunie 2007, in deschiderea festivalului "Danz Festival LItzebuerg", si la Sibiu, la data de 31 august 2007, in inchiderea Festivalului "Sibiu dans 2007". (Raluca Grintescu)

SPECTACOL. Opera Nationala Bucuresti (ONB) va prezenta la 26 si 27 septembrie, incepand cu ora 18:30, doua reprezentatii speciale ale operei "Carmen", cu mezzo-soprana Ruxandra Donose, cu ocazia Sommet-ului Francofoniei. Ruxandra Donose, o voce de renume pe scena internationala a muzicii clasice, se va afla la prima intalnire cu publicul din Romania intr-un rol in care a triumfat pe cele mai mari scene ale lumii, informeaza ONB. (A.V.P.)

MALADIE. Actrita franceza Annie Girardot, castigatoare a mai multor premii Cesar, a fost diagnosticata cu maladia Alzheimer, a indicat avocata acesteia, in ajunul Zilei mondiale consacrate acestei forme de dementa, transmite AFP. "Din nefericire a fost atinsa de aceasta boala neurovegetativa cronica si incurabila. Inca este lucida. Iese, duce o viata aproape normala", a subliniat avocata acesteia, Emanuelle Asmar. Una dintre marile actrite ale Frantei, Annie Girardot, in varsta de 74 de ani, s-a lansat in 1960 cu lungmetrajul "Rocco si fratii sai", regizat de Luchino Visconti. Actrita a fost recompensata cu mai multe premii C...sar, dintre care ultimul i-a fost decernat in 2001 pentru rolul din "Profesoara de pian", in regia lui Michael Haneke. (A.V.P.)

×
Subiecte în articol: arte