x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

19 Sep 2006   •   00:00
PETRECERE. In perioada 20-24 septembrie, bucurestenii au un motiv de bucurie: Primaria Municipiului Bucuresti, prin intermediul ArCub, organizeaza "Zilele Bucurestiului". Evenimentul va marca implinirea a 547 de ani de la atestarea documentara a orasului. Petrecerile se vor da in zonele: Lipscani, Gabroveni, Blanari, Hanul lui Manuc. (C.O.)

ANIVERSARE. Ioana Maria Moldovan implineste un an de cand a trecut la pupitrul "Povestirilor adevarate" de la Acasa. Ioana a debutat in presa in urma cu patru ani, in 2002, iar din toamna lui 2005 a intrat in casele telespectatorilor Acasa. Cu Ioana si colegul ei, Dragos Stanescu, va puteti intalni in fiecare zi, de luni pana vineri, de la ora 16:30. (A.V.P.)

PROCES. TVR a castigat procesul cu UCMR-ADA. Aceasta institutie a dat in judecata Televiziunea Romana, cerand plata unei remuneratii de 2% din toate veniturile incasate de TVR pentru perioada 2003-2005 in urma utilizarii operelor muzicale. Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis in mod irevocabil ca baza de calcul a remuneratiei (totalitatea veniturilor brute lunare ale televiziunilor) este nelegala. Astfel, remuneratia cuvenita pentru utilizarea operelor muzicale nu poate fi raportata la toate veniturile Televiziunii Romane, pentru ca operele muzicale sunt utilizate doar in anumite productii. (C.O.)

GRILA. De luni, Radio Romania Cultural are o noua grila de programe. Pe langa emisiunile obisnuite, vor aparea unele noi, care propun o abordare dinamica a culturii in ritm contemporan. Printre acestea se numara: "Timpul prezent", cu Elena Vladareanu, "Graffiti", cu Adela Greceanu si Ioan Budura, "Pasaport european", cu Bogdan Visan si Andreea Ionescu, si "Dosar clasic", cu Corina Radoi. (C.O.)

×
Subiecte în articol: arte