x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

de Jurnalul National    |    02 Apr 2008   •   00:00
Info

2 aprilie 2008: Gala STAR de la Bacău se încheie joi cu recitalul “Dialoguri şi fantezii în jazz‘‘, susţinut de Johnny Ră­ducanu şi Ion Caramitru

DISCOVERY ROMÂNIA. De ieri, Discovery Channel a introdus o grilă de programe localizată pentru România. “Noua grilă loca­lizată este una dintre mo­da­lităţile prin care intenţionăm să aducem Discovery Channel cel mai aproape de telespectatorii din România‘‘, a declarat Ada Roseti, Channel Manager. Până acum, România avea aceeaşi grilă de programe ca Ungaria şi Polonia, însă de acum canalul va putea fi modificat conform preferinţelor telespectatorilor români. (S.S.E.)

 

ROMÂNIA, LA NY. Film Society of Lincoln Center şi Institutul Cultural Român la New York deschide, la 16 aprilie, sezonul filmului de artă românesc “Shining Through a Long, Dark Night: Romanian Cinema, Then and Now‘‘, care va avea loc la Walter Reade Theater, până la 27 aprilie. Aceasta este cea mai importantă retrospectivă a cinematografului românesc în SUA. În program sunt opt dintre filmele recente şi zece pelicule importante de dinainte de 1989, refăcute special pentru acest eveniment. (M.S.)

 

MUZICA ÎN PICTURĂ. Muzeul Naţional de Artă al României va prezenta, începând cu 11 aprilie, în Galeria de Artă Europeană, programele cu public intitulate “Muzica în pictură‘‘, informează instituţia. Programele se vor desfăşura după cum urmează: Un ceas pentru artă (vizită tematică cu ghidaj gratuit) – 11 aprilie, Rendez-vous cultural (prelegere însoţită de material ilustrativ şi vizită în galerie) – 19 aprilie, Opera sub clar de... lupă (prezentare detaliată a tabloului Concert de Aelbert van der Schor) – 25 aprilie. (O.M.B.)

 

STAR, LA FINAL. Gala STAR de la Bacău se încheie joi cu recitalul “Dialoguri şi fantezii în jazz‘‘, susţinut de Johnny Ră­ducanu şi Ion Caramitru. Cei doi artişti vor apărea în faţa pu­blicului după decernarea premiilor. Organizatorul galei – Teatrul “Bacovia‘‘ – a invitat, pe lângă recitalurile din competiţie, şi artişti-vedetă aşteptaţi de public. Marţi seară, după evoluarea actorilor cu recitaluri Cerasela Iosifescu, Niculae Urs şi Mihai Bobonete, în scenă va intra Horaţiu Mălăele (foto), cu minunatul său spectacol “Măscăriciul‘‘ după Cehov, în care îl are partener pe Nicolae Urs. “Măs­căriciul‘‘ – o producţie a Tea­trului Bulandra–- a cunoscut un real succes în Bucureşti, în ţară, dar şi în străinătate. (Maria Sârbu)

×
Subiecte în articol: arte