x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

de Jurnalul National    |    11 Apr 2008   •   00:00
Info

11 aprilie 2008:Stereophonics, gru­pul britanic, “abonat” în 2008 la mari festivaluri ca Pinkpop, Rock im Park/ Rock am Ring, Oxegen, T in the Park sau V Festival, vine în România la B’estfest!

LIMBA ROMÎNĂ ÎN AUDIOVIZUAL. Potrivit celui de-al treilea “Raport asupra ca­li­tăţii limbii române în audiovizual”, prezentat ieri la Consiliul Naţional al Audiovizualului de membrii Ins­titutului de Lingvistică “Iorgu Iordan – Al. Rosetti”, numărul gre­şe­lilor făcute de jurnaliştii din au­di­o­vizual este în scădere. Însă multe dintre erori­le de exprimare semna­late în această cercetare se re­gă­sesc şi în precedentele. “La o primă vedere, numărul greşelilor pare a fi mai mic, în schimb, unele greşeli se re­pe­tă în ciuda avertizărilor anterioare. Vom face tot ce ţine de CNA, în limita legii, pentru a asi­gura o bună calitate a limbii în au­di­o­vizual”, a declarat Răsvan Po­pes­cu, preşedintele CNA. Pentru realizarea celui de-al trei­lea raport au fost monitorizate, în perioada 1-21 martie, şase posturi de radio – RRA, Eu­ro­pa FM, Radio InfoPro, Radio Ro­mâ­nia Cultural, Antena Satelor şi Radio Guerilla – şi 12 posturi tv. (A.V.

 

LANSARE/PURE MUSIC. O voce pură românească întîlneşte o ghitară pură din Suedia, de-a lungul cîtorva concerte live, de club… Rezultatul?! – 16 cîntece vii, o muzică ce iese din comun tocmai prin firesc şi libertate, dînd glas emoţiei în sensul cel mai înalt. O pledoarie pentru frumuseţea sim­plă a concertelor live, din pă­cate tot mai rar frumoase, pe-aici, prin cluburile sau marile scene de la noi. Maria Răducanu (voce) şi Krister Jonsson (chitară electrică) sînt cei doi “responsabili” de rea­li­za­rea albumului Pure Music pe care l-au lansat ieri, la Clubul Ţăranului Român. Materialul muzical este produs de The End Film. (Ramona Drăghici)

 

STEREOPHONICS. Gru­pul britanic, “abonat” în 2008 la mari festivaluri ca Pinkpop, Rock im Park/ Rock am Ring, Oxegen, T in the Park sau V Festival, vine în România la B’estfest! Cei de la Stereophonics vor cânta la 5 iulie, în a doua zi de festival, alături de conaţionalii lor, Kaiser Chiefs şi Manic Street Preachers Pinkpop. Emag!c En­ter­tainment anunţă încă două nume care au semnat pentru B’estfest: Miss Platnum şi Deluka. Poreclită “Miss Elliot a Balcanilor”, pe Miss Platnum o chea­mă Ruth Renner, e născută în Banat şi stabilită în Germania, unde a ajuns celebră cu single-ul “Give me the food”. Deluka, una dintre cele mai apreciate trupe din underground-ul londonez, este pentru a doua oară la Bu­cu­reşti, după UnderLondon Fest 2007. (Alex Revenco)

×
Subiecte în articol: arte