x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

31 Aug 2006   •   00:00
LA OSLO - "Brand" in turneu
Spectacolul "Brand", produs de departamentul Teatru al SRR, a fost ales sa participe la "Festivalul International Henrik Ibsen", gazduit de Teatrul National din Oslo. Festivalul este consacrat centenarului marelui dramaturg norvegian. Spectacolul, in regia Ilincai Stihi si jucat la Bucuresti, din pacate, destul de rar, intr-un spatiu neconventional si sacru - Biserica Lutherana - , se bucura de o distributie prodigioasa: Gheorghe Visu, Irina Petrescu, Ana Ioana Macaria, Constantin Cojocaru, Adrian Titieni. Cele trei reprezentatii din capitala Norvegiei vor avea loc la Biserica Sfantul Jacob, in zilele de 6, 7 si 8 septembrie a.c. (Claudia Daboveanu)

TELEVIZIUNI - Simfest la Targu-Mures
La Targu-Mures s-a dat startul Festivalului Televiziunilor Locale SIMFEST. La cele 18 sectiuni ale concursului s-au inscris peste 70 de producatori de televiziune, reporteri, realizatori de emisiuni, corespondenti teritoriali, free-lanceri, studiouri de productie independente si webdesigneri. Batalia cea mai mare este la sectiunea de divertisment, pentru care s-au adus 85 de materiale. Festivalul se va incheia la 3 septembrie. (C.O.)

DEBUT - Festivalul de la Venetia
In perioada 30 august-9 septembrie se desfasoara Festivalul International de Film de la Venetia. Cea de-a 63-a editie isi deschide portile cu cel mai recent film al actritei Scarlet Johansson - The Black Dahlia. Adaptare dupa romanul lui James Ellroy, filmul regizat de Brian de Palma ii mai are in distributie pe Josh Hartnett, Aaron Eckhart si Hilary Swank. Pelicula se afla in competitie pentru "Leul de Aur" cu alte 20 de productii. (A.V.P.)

EXPOZITIE - Brancusi, la MNAR
Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR) verniseaza vineri expozitia "Constantin Brancusi fotograf", care face parte din seria evenimentelor pregatite cu ocazia Anului Francofoniei. Expozitia propune o selectie de 40 de tiraje moderne dupa fotografii originale realizate de Brancusi, informeaza MNAR. Imaginile, ce infatiseaza aspecte din atelierul artistului de la Paris, pot fi admirate pana la 15 octombrie in rotonda Salii Auditorium. (A.V.P.)

×
Subiecte în articol: arte