x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

29 Aug 2006   •   00:00
PE HIMALAYA. Cameramanul Pro TV Sergiu Matei si Alex Gavan (dj Pro FM, alpinist si fotograf) au pornit sa cucereasca muntii Himalaya, mai exact varful Cho-Oyu (8200 m), supra numit si "Zeita de turcoaz".

Drumul celor doi este cu atat mai palpitant, cu cat ei sunt promotorii ideii de catarare "cinstita", adica fara utilizarea tuburilor de oxigen. Sergiu si Alex vor avea patru locuri de stationare, insa cea mai grea incercare va fi supravietuirea dupa plecarea din Camp Three. Odata ajunsi acolo, steagul ProFM va fi infipt in zapada, ca o dovada ca un radio a ajuns pentru prima data pe unul dintre cele mai inalte varfuri din lume. (Raluca Grintescu)

SAPTAMANA ROMANEASCA. In perioada 21-28 septembrie 2006, la Budapesta va avea loc "Saptamana filmului romanesc". Manifestarea este gazduita de Cinematograful "Urania". Vor fi proiectate lungmetraje care s-au bucurat atat de succes din partea publicului, cat si de premii interne si internationale, printre care "Tertium non datur" (regia Lucian Pintilie), "Apartamentul" (r. Constantin Popescu), "Legaturi bolnavicioase" (r. Tudor Giurgiu), "Ryna" (r. Ruxandra Zenide), "Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii" (r. Catalin Mitulescu), "Un cartus de Kent si un pachet de cafea" (r. Cristi Puiu) etc. Invitat de onoare, actorul Marcel Iures. (Claudia Daboveanu)

×
Subiecte în articol: arte