x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

10 Aug 2006   •   00:00
PREMIERA. Regizorul olandez Paul Verhoeven revine in cinematograful european o data cu "Black Book". Noul sau film va avea premiera la Festivalul de Film de la Venetia (30 august-9 septembrie), unde va concura alaturi de filme precum "Black Dhalia" (Brian de Palma), "The Fountain" (Darren Aronofsky) sau "The Queen" (Stephen Frears). Verhoeven a regizat o serie de blockbustere hollywoodiene, printre care "Robocop", "Total Recall" sau "Basic Instinct". (Cristina Ologeanu)

TELENOVELA. Postul Acasa TV a dat startul filmarilor pentru cea de-a doua telenovela progamata a fi difuzata in aceasta toamna. Din distributie vor face parte Victoria Raileanu, Adrian Stefan, Ana Maria Moldovan, Marius Galea, Sebastian Papaiani si Olivia Nita. Victoria si-a facut debutul sau cinematografic cu acest proiect. La fel si Gheorghita, un simpatic… soricel. In ceea ce priveste numele acestei noi productii, Acasa pastreaza inca tacerea. Vom afla la toamna. (C.O.)

LOCARNO. Filmul "Hartia va fi albastra" al regizorului roman Radu Muntean a fost prezentat in cadrul celei de-a 59-a editii a Festivalului de la Locarno. Cel de-al doilea lung metraj al lui Radu Muntean concureaza cu alte 20 de filme pentru premiile prestigioasei competitii internationale. Printre titlurile selectionate se numara "Dies d’Agost", de Marc Recha, "Genfangene", de Iain Dilthey si "Mare Nero", de Roberta Torre. Premiera in Romania a peliculei lui Muntean este programata la 13 octombrie. (A.V.P.)

IN DESCHIDERE. Bob Sinclair, cel care a spart topurile cu piesa estivala "World Hold On", featuring Steve Edwards, va canta in deschiderea a doua concerte sustinute de Madonna la Paris, Palais D’Omnisports Bercy, in cadrul "Confessions Tour". De altfel, artistul se afla si el in turneu de promovare a noului album, urmand sa sustina show-uri in Spania, Portugalia, Elvetia, Brazilia, SUA. (R.G.)

×
Subiecte în articol: arte