x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

02 Aug 2006   •   00:00
LOCARNO. Astazi debuteaza cea de-a 59-a editie a Festivalului de Film de la Locarno. Spre deosebire de anii precedenti, acum vor rula mai putine filme. Aceasta editie doreste sa aduca un omagiu regizorului finlandez Aki Kaurismaki. Printre participanti se numara si romanul Radu Muntean, cu filmul "Hartia va fi albastra", proiectat in premiera mondiala.

CONCURS. Bibliloteca Judeteana "V. Voiculescu" Buzau si Consiliul Local organizeaza in perioada 28-29 septembrie cea de-a treia editie a zilelor "Pamfil Seicaru". Cu aceasta ocazie se va desfasura si Concursul National de Jurnalism "Pamfil Seicaru". Lucrarile (editoriale sau eseuri) publicate pana la data de 1.09.2006 vor fi expediate pana la data de 9 septembrie la adresa Bibliotecii Judetene (Str. Unirii, nr 140, cod 120360).

TEATRU. Maine seara, de la ora 21:00, sunteti invitati la terasa. La teatru. Teatrul Undercloud va asteapta la "Terasa Motoare" de pe acoperisul Teatrului National, sa urmariti spectacolul "O statie", de Peca Stefan. Din distributie fac parte Irina Duta si Toma Cuzin. Coregrafia este semnata de Paul Dunca, iar muzica: Yann LeBlay. (C.O.)

ROMANI LA TELLURIDE. Filmul romanesc intra in competitie in tot mai multe festivaluri. Patru scurt si mediumetraje romanesti au fost selectionate la Festivalul International de Film de la Telluride ce se va desfasura in perioada 1-4 septembrie. Este vorba despre "Lampa cu caciula" (Radu Jude), "Marilena de la P7" (Cristian Nemescu), "Tertium non datur" (Lucian Pintilie) si "Visul lui Liviu" (Corneliu Porumboiu).

×
Subiecte în articol: arte