x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

20 Iul 2006   •   00:00
SCHIMBARE. Intre 3 si 15 iulie, trei tineri dramaturgi Gianina Carbunariu, Vera Ion si Bogdan Georgescu, profesorul Nicolae Mandea, de la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica (UNATC), si criticul Iulia Popovici s-au aflat la New York, datorita unui proiect de familiarizare a publicului american cu noul teatru de la noi.Totodata, la sfarsitul lunii mai, patru dramaturgi americani au lucrat la Bucuresti cu regizori, actori, dramaturgi si traducatori romani, intr-un proiect comun al Centrului Lark din New York si al Teatrului Odeon, intitulat ARTE.

UMOR. Festivalul "Peninsula" (Felsziget) de la Targu-Mures si-a imbunatatit oferta din acest an cu o "Saptamana a umorului", in cadrul careia vor fi pictate caricaturi pe corp, se vor spune bancuri, vor avea loc spectacole de pantomima, scenete sau batai cu rosii. "Saptamana umorului" se va desfasura la complexul de agrement si sport "Muresul" si va incepe la 27 iulie, la ora 13 :00, cand caricaturistul Konczey Elemer va reproduce caricaturile proprii favorite pe corpul unor fete in bikini.

INTERNET. Marile studiouri de la Hollywood au anuntat ca vor trimite prin e-mail informatii despre incadrarea filmelor pe grupe de varsta parintilor care doresc sa stie mai multe detalii despre limbajul si continutul acestora inainte de a-si lasa copiii sa le vizioneze.

Noul serviciu pus la dispozitia publicului, numit Red Carpet Ratings, este parte a efortului depus de Motion Picture Association of America (MPAA) de a oferi mai multe informatii despre filme. Incadrarea filmelor pe grupe de varsta este un sistem pus la punct in SUA in urma cu 38 de ani.

IMPROVIZATIE. Astazi, pe Terasa Twice se "intampla" teatru de improvizatie. Catalin Neamtu, Mihai Bogdan Bobonete, Aylin Cadir, Costel Bojog, Tania Popa si Marian Hancu provoaca publicul la dialog deschis, il cheama in spectacol. Pentru ca asta inseamna IMPROvizati. Publicul propune titluri, teme, biletele cu propozitii aparent fara legatura. Spectacolul s-a nascut in urma cu doi ani si este, la ora actuala, cel mai longeviv spectacol bucurestean. (R.G.)

×
Subiecte în articol: arte