x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

12 Ian 2006   •   00:00

12 ianuarie 2006

SERIALUL PREFERAT. "Secretul Mariei" a fost in luna decembrie cea mai vizionata telenovela romaneasca. In medie, serialul transmis de ANTENA 1 de marti pana joi de la ora 22:00 a avut un rating de 8,5% si o cota de piata de 20,9%, in timp ce "Lacrimi de iubire" s-a clasat pe locul al doilea, cu 8% rating si 17,1% cota de piata. In 2006, primul episod al serialului "Secretul Mariei", transmis marti seara, a reluat sirul victoriilor in audiente in randul publicului din intreg mediul urban: telenovela a avut un rating de 8,4% si o cota de piata de 19,7%.

PREMII. Istoricul Adrian Cioroianu si actorul Victor Rebengiuc s-au numarat printre castigatorii premiilor acordate de revista Cuvantul. La categoria Istorie au fost desemnati doi castigatori: Adrian Cioroianu, pentru cartea "Pe umerii lui Marx. O introducere in istoria comunismului romanesc", si Stelian Tanase, pentru "Clientii lu’ tanti Varvara. Istorii clandestine". Categoria Studii culturale a avut patru castigatori: Paul Cernat, Ion Manolescu, Angelo Mitchievici si Ioan Stanomir, autori ai cartii "Explorari in comunismul romanesc". Pentru emisiuni tv, Emil Hurezeanu a fost cel care a anuntat castigatorul, pe Eugenia Voda, nominalizata pentru emisiunea "Profesionistii".

FESTIVAL. In cursul zilei de marti, 10 ianuarie, au fost anuntate primele titluri selectate in sectiunea "Panorama" a prestigiosului Festival International de Film de la Berlin. Printre acestea se numara si filmul "Legaturi bolnavicioase", debutul in lungmetraj al regizorului Tudor Giurgiu. De altfel, pelicula va fi prezentata in premiera mondiala absoluta la editia cu numarul 56 a Festivalului International de Film de la Berlin, care se va desfasura in perioada 9-19 februarie 2006. Si romanii vor putea viziona filmul lui Giurgiu, dar abia la inceputul lunii martie. (Cristina Ologeanu)

×
Subiecte în articol: arte