x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

10 Ian 2006   •   00:00

10 ianuarie 2006

PREMII. In aceasta seara, la Ateneul Roman va avea loc decernarea premiilor revistei Cuvantul pentru anul 2005. An de an, revista de cultura isi propune ca prin intermediul acestor distinctii sa omagieze personalitatile care prin prestatia lor au innobilat climatul spiritual romanesc, dar sa si ajute la promovarea noilor talente. Printre castigatorii celor 20 de categorii se numara: Adrian Cioroianu (categoria Istorie), Daniel Barbu (categoria Politologie), Mircea Flonta (categoria Filosofie), Victor Rebengiuc (categoria Teatru), Rodica Tapalaga (Film), emisunea "Profesionistii" (categoria Emisiuni tv).

HELLOWEEN. Concertul trupei de heavy metal Helloween, care va avea loc la 28 ianuarie, la Sala Polivalenta, va fi deschis de recitalurile formatiilor Antract (Romania) si Prospect (Slovenia). Organizatorii concertului luasera initial in calcul mai multe variante pentru trupele care sa cante in deschidere, printre acestea numarandu-se: Brain Strip, Gothic, Interitus Dei, Karma, L.O.S.T., Magica, Metrock, Taine, Trooper si Voices of Silence. Helloween va concerta in Romania in cadrul turneului european "Keeper Of The Seven Keys - The Legacy World Tour 2005/2006". Preturile biletelor la concertul din Romania difera in functie de perioada in care sunt cumparate. Astfel, in prezent, pretul unui bilet este de 75 lei, urmand ca in ziua concertului sa creasca la 85 lei.

BROADWAY. Muzicalul "Fantoma de la Opera", de Andrew Lloyd Webber, a avut luni reprezentatia cu numarul 7.486, devenind astfel cel mai longeviv spectacol din istoria Broadway-ului. "Fantoma..." intrece astfel "Cats", alt mare succes al compozitorului britanic. "Fantoma de la Opera", povestea unui compozitor desfigurat care bantuie Opera din Paris, a avut premiera la 26 ianuarie 1988, la Majestic Theatre din New York. De atunci aproape 11 milioane de spectatori au vazut spectacolul, care a adus producatorilor sai, doar de la spectacolele de pe Broadway, 600 de milioane de dolari. (Cristina Ologeanu)

×
Subiecte în articol: arte