x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

09 Ian 2006   •   00:00

9 ianuarie 2006

BEST OF WOODY ALLEN. Anul acesta romanii au avut ocazia sa vizioneze cel mai nou film al lui Woody Allen la Festivalul de Film DaKino. Intitulat "Match Point", filmul a fost catalogat de catre criticii americani ca fiind "cel mai bun film al lui Woody din ultimii zece ani". Se pare ca succesul a fost datorat personajelor intelectuale care merg la opera si prin muzee si relatiilor complicate dintre acestea. In film joaca: Scarlett Johansson, Emily Mortimer si Matthew Goode. (M.N.)

COJAR 75. Astazi, reputatul regizor Ion Cojar ("Azilul de noapte", "O batista in Dunare", "Asteptand la Arlechin", la TNB), personalitate proeminenta a teatrului romanesc, implineste 75 de ani. Cu prilejul aniversarii a trei sferturi de veac, UNITER ii ureaza sanatate, viata lunga si aceeasi prodigioasa forta creatoare si pedagogica, spre marea bucurie a tuturor celor care il iubesc si il apreciaza.

PLANURI PENTRU J.K. ROWLING. Pentru 2006, creatoarea lui Harry Potter, J.K. Rowling, are cateva planuri. Unul dintre acestea ar fi sa termine de scris cel de-al saptelea volum Harry Potter, care va fi si ultimul si pentru care nu a gasit un titlu. Un alt plan pe care il are in minte scriitoarea este de a nu-si mai rataci caietele cu notite si sa incerce sa isi "mentina copiii sanatosi". (M.N.)

PREMIERA LA NOTTARA. Sambata si duminica, Teatrul Nottara a programat premiera piesei "Vizitatorul", de Eric-Emmanuel Schmitt, in regia lui Claudiu Goga. Publicata in 1993, piesa a fost incununata cu Premiul Moli"re, pentru cel mai bun autor dramatic. Textul a fost pus in scena, in premiera absoluta, la Petit Th...atre de Paris, la 23 septembrie 1993, spectacol care i-a adus lui E.E. Schmitt Premiul revelatiei teatrale, iar montarea a fost recompensata cu Premiul pentru cel mai bun spectacol al unui teatru particular. Din distributia romaneasca fac parte: Alexandru Repan, Mircea Andreescu, Crenguta Hariton, Rares Stoica. (Sebastian S. Eduard)

×
Subiecte în articol: arte