x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

07 Ian 2006   •   00:00
PREMIERA LA LUVRU. Muzeul Luvru din Paris este locul ideal pentru premiera europeana a filmului "Codul lui Da Vinci". Producatorii s-au gandit ca faimosul locas, care adaposteste sute de opere de arta, unde s-au filmat si primele scene ale peliculei, a fost vizitat de peste 7 milioane de oameni in 2005 si datorita best-seller-ului lui Dan Brown, care plaseaza o parte din actiune in muzeul parizian. Regizorul Ron Howard a ales o distributie prestigioasa pentru pelicula a carei premiera e programata in luna mai: Tom Hanks, Audrey Tautou, Jean Reno, Alfred Molina etc. (C.D.)

PRO MOTOR DUBLU. Emisiunea Pro Motor, difuzata de Pro TV, isi va dubla, incepand de azi, durata. Astfel, timp de o ora, Roxana Chiuhulescu va prezenta motociclete, tehnici in voga de tunning, teste comparative de masini si stiri despre motoare si modele. In prima editie din 2006, emisiunea Pro Motor va gazdui o gala de prezentare a celor mai scumpe masini ale anului 2005: Ferrari F430, Mercedes S Klasse, Audi A8 W12, Jaguar XK, Porsche Cayman S, Audi Q7, Lexus RX400h, Bugatti Veyron si Maybach Excelero. (A V. P)

ISTRATI, IN FRANTA. Editura franceza Phebus este interesata de operele lui Panait Istrati. Scrierile sale sunt publicate in trei volume. Primul dintre ele, "Libretto", este deja in librarii, celelalte doua urmand a fi lansate la 17 februarie, respectiv 13 martie. In afara de reeditarea celor patru volume aparute acum 45 de ani la Editura Gallimard, Phebus propune in plus o colectie de texte publicate in reviste, precum si "Vers l’autre homme", o cronica profetica a unei calatorii pe care Istrati a facut-o in URSS, in 1929. (C.D.)

MATINEE. Teatrul Masca isi reincepe activitatea in noul an cu doua matinee. Sambata, 7 ianuarie, in statia de metrou Unirii 1, de la ora 12:30 se joaca "Fuga de Bach", un spectacol pentru mari si mici. Duminica, de la ora 11:00, la noul sediu al teatrului din Militari, o creatie a lui Mihai Malaimare, care semneaza atat scenariul, cat si regia: "Prostia omeneasca", dupa Ion Creanga. Un show pentru copii.

×
Subiecte în articol: arte