x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

05 Ian 2006   •   00:00

5 ianuarie 2006

UN AN NEGRU. Anul 2005 a fost unul negru pentru libertatea presei in lume, cu 63 de jurnalisti omorati, cu zece mai multi decat in 2004, indica un raport al organizatiei Reporters Sans Frontieres (RSF). Irak a ramas in fruntea clasamentului tarilor unde au fost omorati cei mai multi jurnalisti, potrivit sursei citate. Anul 2005 este "cel mai criminal dupa 1995", an in care au pierit 64 de jurnalisti, dintre care 22 in Algeria. In total, 807 jurnalisti au fost retinuti in 2005, mai putini ca in 2004, dar agresiunile si amenintarile la adresa lor au crescut. Au fost, astfel, cel putin 1.308 reporteri agresati sau amenintati, fata de 1.146 anul anterior. Orientul Mijlociu si Asia sunt regiunile cu riscul cel mai mare pentru jurnalisti, se mai arata in raportul RSF.

7 ZILE SPECIALE. Alessandra Stoicescu si Vlad Petreanu au realizat si vor prezenta vineri, 6 ianuarie, de la ora 20:30, la Antena 1, o editie speciala a emisiunii "7 zile". "7 zile speciale" va fi o retrospectiva a principalelor evenimente ce au marcat si chiar au schimbat anul care abia s-a incheiat. Evenimentele internationale sau nationale ce au tinut prima pagina a ziarelor si au agitat redactiile de stiri vor fi analizate si comentate de Alessandra Stoicescu si Vlad Petreanu. Subiectele acestei retrospective vor fi grupate pe arii de interes general (politica, externe, catastrofe naturale, scandaluri etc.), iar cei doi jurnalisti isi vor realiza prezentarile din diferite locatii ce au legatura cu subiectul abordat.

COMEDIE DESPRE HITLER. Regizorul elvetian de origine evreiasca Dani Levy, care a inregistrat un mare succes in 2005 cu "Alles auf Zucker!", va incepe filmarile la o comedie in germana despre Adolf Hitler. Noul film, "Mein Fuhrer - Adevarul despre Adolf Hitler", il va prezenta pe dictatorul nazist ca fiind un bleg care a reusit sa ajunga la conducerea Germaniei cu ajutorul unui comic evreu. Levy este de parere ca liderii nazisti au fost asezati pe un fel de piedestal in documentare, iar aceasta imagine trebuie schimbata.

×
Subiecte în articol: arte