x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

20 Dec 2005   •   00:00
KING KONG. In ultimul week-end, pe primul loc in box-office-ul american s-a situat "King Kong", filmul care prezinta aventurile celei mai cunoscute gorile din lume. Cu un buget de 207 milioane de dolari, acesta a inregistrat incasari totale cu 22% mai mari fata de cele inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut. Ultima versiune "King Kong", in regia lui Peter Jackson, a adus incasari de 50,1 milioane de dolari in acest week-end, detronand filmul fantastic pentru copii "Cronicile din Narnia", cu incasari de 31,1 milioane de dolari, in vreme ce pe locul trei s-a situat "The Family Stone", o comedie cu Sarah Jessica Parker in rolul principal, care a adus incasari de 12,7 milioane de dolari.

CONCERT. Orchestra vieneza "Johann Strauss Ensemble" a fost prezenta pe scena Salii Palatului, duminica seara, intr-un concert special de Craciun cu valsuri si colinde austriece, sub conducerea violonistului Russel McGregor. Echipa de artisti si-a confirmat si de aceasta data succesul repurtat pe plan international, nu doar cu ajutorul interpretarii frumoaselor melodii din Austria si Ungaria, ci si cu micile artificii muzicale, pline de umor. Pentru ca, dupa parerea lui McGregor, "In muzica, acesta este lucrul cel mai frumos - sa te poti distra." Prima parte a concertului a fost dedicata in special repertoriului clasic, pentru ca in partea a doua, pe langa valsul "Sange vienez", publicul sa aiba parte si de o sectiune de colinde. "O Tannenbaum" si "Silent Night" au fost cele care au reusit sa transforme spectacolul intr-unul interactiv, iar "Marsul Radetzky", la final, a ridicat spectatorii in picioare.

MOZART. La data de 5 si 6 ianuarie, la Ateneul Roman, orchestra simfonica a Filarmonicii "George Enescu" din Bucuresti va deschide Anul Mozart in Romania, cu ocazia aniversarii a 250 de ani de la nasterea unuia dintre cei mai renumiti compozitori ai tuturor timpurilor. Cristian Mandeal va dirija orchestra care il va avea ca solist pe Takashi Shimizu. Urmatoarele concerte Mozart vor avea loc in perioada 23 - 24 februarie.

×
Subiecte în articol: arte