x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

15 Dec 2005   •   00:00
UN AN FAVORIT! Televiziunea Favorit, postul tv care si-a propus de la bun inceput sa reinvie traditia populara romaneasca si obiceiurile strabune, sarbatoreste astazi un an de existenta. Cu ocazia acestui eveniment, Televiziunea Favorit va oferi telespectatorilor un spectacol-eveniment de exceptie la care vor participa nume mari ca Angelica Stoican, Elena Merisoreanu, Maria Dragomiroiu, Cristina Turcu Preda, dar si Haiducii, Etnic si K1, sau Viorica si Ionita din Clejani, Mioara Velicu. Spectacolul va fi transmis astazi, in direct, intre orele 17:00 si 20:00.

TUDOR GIURGIU ACUZA. Presedintele-director general al TVR, Tudor Giurgiu, a anuntat neregulile descoperite in activitatea TVR din ultimul timp. Dupa o jumatate de an de cand a fost investit in functie, Giurgiu ramane consecvent promisiunii de a aduce performanta, de a schimba mentalitatea si sistemul birocratic din cadrul televiziunii publice. Concluziile analizei de activitate au scos la iveala cel putin patru cazuri de suspiciune sau nereguli. Contractele privind achizitionarea carelor de reportaj, a calculatoarelor, intrarea pe pile in TVR sunt doar cateva dintre gaurile existente. Giurgiu a mai gasit vinovati atat in unii oamenii din interior care de-a lungul timpului au colportat informatii, cat si in televiziunile concurente care nu ar lasa societatea publica sa evolueze. Presedintele TVR a reiterat ideea ca nu este influentat politic din nici o parte si nici nu e un baietas care nu cunoaste despre ce e vorba, chiar daca anumite persoane s-au grabit sa-l boteze "Studentul". (Mihaela Suciu)

SECRETUL ANCAI SIGARTAU. Anca Sigartau va interpreta rolul unui consilier psiholog care il va ajuta pe Silviu Barbulescu, copilul Lorenei si al lui Octavian din "Secretul Mariei", sa redevina un copil vesel si plin de viata. Anca Sigartau, acrita a Teatrului L. S. Bulandra, spune: "Am fost incantata de propunerea de a juca rolul unui psiholog pentru copii. Imi place sa lucrez cu copiii, stiu cum reactioneaza si cum comunica, doar am experienta de mamica a trei copii, Sonia, Teodor si Iosif... In plus, cei doi baieti ai mei sunt fani ai telenovelei, si s-au bucurat foarte mult auzind ca o sa joc in serialul lor preferat".

CADANE CU AKCENT. Dupa Belgia, Olanda si Franta, a venit randul Istanbulului sa aiba vreun Akcent. In capitala Turciei, Adi, Mihai, Marius si Sorin au fost tratati ca niste sultani. Au fost invitati la prezentarea unei colectii de decoratiuni interioare. La finalul show-ului, Akcent a cantat "JoKero", iar cadanele, prezente la eveniment, n-au putut sta tintuite in scaun si au inceput sa danseze. Probabil ca baietii le-au cucerit cu versurile piesei, care sunt si in limba spaniola. (Dana Andronie)

CORIFEI PE DVD. Dupa 20 ani, Alifantis, Andries, Baniciu si Vintila va invita la lansarea DVD-ului "Tandreturi pentru femei cu cei 4 corifei": un concert not trendy, "pus" pe un DVD fancy, cu vorbe, fotografii si multe povesti. O productie: TVR Media si Fundatia Nicu Alifantis. Astazi, ora 12:30, sunteti asteptati la Philippe Bar & Bistro, la o intalnire cu cei patru corifei, batrani muschetari, neistoviti crai de curtea veche, stapanii inelelor. Comunicat semnat de... Harry Potter. Merita sa veniti la o asemenea intrunire, nu-i asa? (Dana Andronie)

CIZME DIN PAR DE PONEI. Galeriile Corona din Piata Sfatului Brasov vor gazdui, vineri, de la ora 19:00, un eveniment de moda si jazz. Printre cei care isi vor prezenta colectiile se numara Mihai Albu (incaltaminte, mai exact cizme din par de ponei), Michael Spier (tinute prÃşt-Ã -porter) si Jolidon (lenjerie sexy pentru o noapte fierbinte de Revelion). (S.E.)

VALSURI VIENEZE, LA BUCURESTI. Aflati pentru prima data in Romania, muzicienii de la Johann Strauss Ensemble vor completa un ciclu de concerte care i-au purtat de la izvoare si pana la gurile de varsare ale Dunarii, implinind astfel o calatorie reala pe valurile "Dunarii Albastre". Locul: Sala Palatului. Ziua: 18 decembrie. Ora: 19:00. Orchestra Johann Strauss a fost fondata de muzicienii Orchestrei Brukner din Linz in 1985. Sunetul tipic austriac, plus o picatura de umor, sta la baza succesului international al acestei orchestre de virtuozi. Concertul de la Bucuresti va fi dedicat Craciunului. Repertoriul ansamblului contine lucrari ale familiei Strauss si ale altor mari compozitori precum Mozart, Haydn, Beethoven, Schubert sau Dvorak. (Dana Andronie)

DRAGOMIROIU CANTA MUZICA USOARA. Ieri, solista de muzica populara Maria Dragomiroiu si-a lansat, in cadrul emisiunii "Dimineata cu Razvan si Dani" (National TV), albumul "Inima", debutand, cu acest prilej, cu piese de muzica usoara, compuse de Temistocle Popa. Tot ieri ea a prezentat, in premiera, si noul sau videoclip, "Singur printre straini". (S.E.)
×
Subiecte în articol: arte