x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

28 Noi 2005   •   00:00
VIZITA. Michael Cunningham, autorul romanului "Orele" (ecranizat in 2002, cu Nicole Kidman in rolul principal), va veni in Romania pentru a lansa "Zile model/ Specimen Days". Pana atunci, cea mai recenta carte a acestui scriitor, aparuta la Editura Polirom, este "O casa la capatul lumii", volum despre un triunghi amoros special, in care sunt prinsi doi prieteni din copilarie. (S.S.E.)

POTTER, HARRY POTTER. Sambata noapte, la Carrefour Orhideea s-a lansat cel de-al sasela volum din seria Harry Potter. La eveniment s-au aflat cateva mii de copii care, la ora 12 noaptea, ora la care a fost lansat oficial volumul, s-au napustit asupra standurilor smulgandu-si unul altuia cartile din maini. Cu aceasta ocazie, Editura Egmont, la care a aparut volumul, a anuntat si castigatorii concursului prin care micutii trebuiau sa dovedeasca printr-o scrisoare ca sunt cei mai mari fani Harry Potter. (S.S.E.)

SCHIMBARILE CLIMATICE. Cristian Muresanu este bine cunoscut indeosebi prin calitatea sa de redactor al unor emisiuni de radio si de televiziune. In ultimii doi ani, el a fost atras tot mai mult de problematica fenomenelor climatice extreme, care a starnit temeri cu privire la posibilitatea declansarii unor schimbari abrupte pe intregul glob. Prin aceasta carte, "Schimbari climatice abrupte si factorii generatori", prima publicatie de acest gen care apare in Romania la Editura Academic Press, autorul ne avertizeaza ca schimbarile au inceput si se vor amplifica in urmatorii ani. Cartea este structurata in sase parti: prima, intitulata "Fenomene atmosferice extreme, un efect al schimbarilor climatice abrupte", prezinta tornadele, ciclonii, uraganele, inundatiile de diferite tipuri, incendiile etc., partea a doua abordeaza magnetismul, vulcanismul si tectonica terestra ca factori generatori de schimbari climatice abrupte, iar partea a treia este dedicata gazelor cu efect de sera, respectiv climei si biosferei. Cea de-a patra sectiune se refera la incalzirea globala, iar partea a cincea, intitulata "Implicatii socio-umane, studii, scenarii, rapoarte si solutii", este poate cea mai dramatica si spectaculoasa parte a cartii, urmata apoi de concluzii. (Dana Purgaru)

×
Subiecte în articol: arte