x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

23 Noi 2005   •   00:00

ORA DE VARF 3. Actorii americani Chris Tucker si Jackie Chan vor juca in cea de-a treia parte a seriei de actiune "Ora de varf", relateaza AFP. Productia are un buget de 120 de milioane de dolari, iar filmarile sunt programate sa inceapa vara viitoare in Franta si in Statele Unite, lansarea oficiala urmand sa fie in 2007. Productiile "Ora de varf" din 1998 si "Ora de varf 2" din 2001 au avut succes datorita vervei lui Tucker si acrobatiilor lui Chan. Cel de-al doilea episod din serie a avut incasari de 329 de milioane de dolari in intreaga lume. (Adriana V. Paduraru)

FIFI INCEPE. Astazi incepe la Pessac (Franta) cea de-a 16-a editie a Festivalului International al Filmului Istoric. Pana la 28 noiembrie vor putea fi vizionate aproximativ 50 de opere cinematografice, printre care cele ale lui Ken Loach, Jean Renoir, Michael Powell, Emir Kusturica, dar si productii mai recente. Mai multe dezbateri si intalniri consacrate Europei vor fi moderate de scriitorul Jorge Semprun, fost ministru al Culturii in Spania, care de altfel va si prezida juriul oficial de la Pessac. Maria de Medeiros, Francais Paul Carpita, Jiri Menzel si Margarethe von Trotta sunt invitatii de onoare. (Mihaela Suciu)

MEDALIOANE. Festivalul de Film DaKino, produs de Dan Chisu, propune pe langa sectiunea de Concurs - filme de fictiune si documentar - si cateva medalioane. Astazi, la Sala Auditorium (Muzeul National de Arta), de la ora 19:00, puteti viziona "Pepe si Fifi" in regia lui Dan Pita si "The Great Ecstasy of Robert Carmichael" in regia lui Thomas Clay. In aceeasi zi, la Sala Elvira Popescu (Institutul Francez), de la ora 19:00, ruleaza "Faleze de nisip" in regia lui Dan Pita si "Melo" in regia lui Alan Resnais. (Miruna Nicolae)

×
Subiecte în articol: arte