x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

15 Noi 2005   •   00:00
TELEVIZIUNE ONLINE. Gigantul american AOL, companie care ofera conexiune la Internet, se pregateste sa lanseze o televiziune online. Evenimentul va avea loc la inceputul anului viitor, iar conectarea la televiziunea online va fi gratuita pentru cei care utilizeaza deja platforma de servicii AOL. "In2TV" va prelua programe difuzate de posturile tv ale companiei Warner Bros si va emite timp de 3.400 de ore in primul an de la lansare. AOL negociaza deja si cu alte posturi tv pentru acordarea licentei de difuzare a emisiunilor, iar veniturile vor fi asigurate din vanzarea de spatiu publicitar. Ceilalti doi provideri de Internet, Google si Yahoo, anunta ca pregatesc servicii similare. (M.M.)

WIKIPEDIA. Fondatorul celebrei enciclopedii electronice Wikipedia, Jimmy Wales, a anuntat ca utilizatorii de Internet vor avea in scurt timp si varianta printata. Mai mult, continutul de pe website va fi "ars" si pe CD si DVD, astfel incat utilizatorii de computer din zone precum Africa, unde nu exista acces la Internet, sa poata consulta enciclopedia. Problemele de sponsorizare, distribuire si de topic se discuta inca, dar cert este ca o parte din proiect va fi gata pana la mijlocul anului viitor. Wales, in varsta de 39 de ani, a lansat Wikipedia in anul 2001, site-ul operand prin intermediul Fundatiei Wikimedia, o organizatie nonprofit, a carei scop este transmiterea si raspandirea cunostintelor gratuit. (R.G.)

SHIMBARE LA FATA. Cotidianul francez Le Monde si-a refacut designul paginilor. Fotografii mai mari, culori mai multe si mai putin text. Aceasta este noua conceptie pentru a contracara declinul tirajului cotidianului. Se doreste astfel realizarea unui ziar mult mai accesibil cititorilor, bine ilustrat, dar care sa nu-si piarda din seriozitate. Totodata, se spera ca noul "look" sa atraga mai multi advertiseri. (A.P.)

ROBIN HOOD. BBC este in cautarea unui actor "proaspat si talentat" care sa interpreteze rolul lui Robin Hood in noul serial care va fi difuzat in fiecare sambata seara. Tiger Aspect, producatorului serialului, a declarat ca n-ar vrea sa foloseasca prea multe efecte speciale computerizate, motiv pentru care acesta prefera actori de "cursa lunga". Ultimul serial cu tema "Robin Hood" a fost "Robin of Sherwood" (1980), care i-a avut ca protagonisti pe Michael Praed si, ulterior, pe Jason Connery. (R.G.)

FUNCTIE. Robert Mendez a fost numit in functia de senior vip la Disney-ABC Television Group. In noul sau rol, Mendez va fi responsabil pentru strategiile de dezvoltare a surselor de divertisment din cadrul trustului care mai are in portofoliu ABC Television Network, Touchstone Television, Disney Channel Worldwide, SOAPnet, Toon Disney, Jetix, ABC Family si Walt Disney Television Animation. Mendez vine de pe postul de avocat al Buena Vista Television, unde s-a ocupat de productie si contracte de seriale tv precum "Life with Regis and Kelly", "Who Want to Be a Millionaire", "The Tony Danza Show" si multe altele. (R.G.)

TELEVIZIUNE. Postul de televiziune NBC se va extinde cu un nou canal tv, "Sleuth", dedicat in exclusivitate show-urilor si serialelor de mistere si crime. Postul "Sleuth" va incepe sa difuzeze de la 1 ianuarie 2006 in peste cinci milioane de case abonate la Time Warner Cable. Pentru inceput, postul va difuza in reluare seriale cunoscute precum "Miami Vice", "The A-Team", "Knight Rider" sau filme gen "The Jackal" ("Sacalul") si "Casino". (R.G.)

×
Subiecte în articol: arte