x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale King of Scratch vine in Romănia

King of Scratch vine in Romănia

de Raluca Grintescu    |    13 Iul 2007   •   00:00
King of Scratch vine in Romănia

Grand Wizard Theodore, unul dintre cei mai talentaţi DJ de hip-hop şi totodată inventatorul scratch-ului, vine in Romănia. Fanii hip-hop din Bucureşti şi din Timişoara vor avea ocazia să-l vadă "in acţiune" la 14 şi 19 iulie.

Talent - Grand Wizard Theodore mixeazĂ de la 12 ani

Grand Wizard Theodore, unul dintre cei mai talentaţi DJ de hip-hop şi totodată inventatorul scratch-ului, vine in Romănia. Fanii hip-hop din Bucureşti şi din Timişoara vor avea ocazia să-l vadă "in acţiune" la 14 şi 19 iulie.


Inovatorul multor tehnici de mixat la două platane, Grand Theodore, va mixa măine seară in Bucureşti, in clubul Suburbia, şi la data de 19 iulie la Timişoara, in clubul Heaven. Alături de el vor fi: Khidja Clouds Society, Deejay Gru, Turntable Science, All Star MC Cypher şi Deejay Gruv (in Capitală) şi Dj Nemo (Braşov), Dj K-lu (Van Graph) şi Dj Flava (la Timişoara).

PASIUNE. Grand Wizard Theodore este recunoscut ca fiind unul dintre cei mai talentaţi DJ de hip-hop ai tuturor timpurilor.

A descoperit pasiunea pentru platane la vărsta de 12 ani, mixănd alături de Grand Master Flash şi de Kool Herc la celebrele petreceri din Bronx, considerat ca fiind locul de naştere al hip-hop-ului. Pe lăngă talentul de a stăpăni cele două platane, Theodore este cel care a dus mixing-ul la un alt nivel, la doar 14 ani reuşind să transforme pick-upul intr-un adevărat instrument muzical printr-o tehnică cunoscută azi sub denumirea de scratch. Continuă să facă show-uri alături de cei mai mari DJ newyorkezi ai momentului, fiind apreciat pentru atmosfera incendiară pe care o creează la petreceri. Tehnicile inovative şi incorporarea unor elemente acrobatice (mixează folosind coatele, picioarele, se leagă la ochi in timpul celor mai complicate rutine etc.) i-au atras o puzderie de fani din toată lumea. Theodore este, de fapt, unul dintre primii DJ care au mixat vreodată la două platane.

TREND. Alături de Tuff City Crew apare şi in cel mai important film din istoria hip-hop-ului, celebrul "Wild Style". El este cel care şi semnează coloana sonoră a filmului, majoritatea pieselor de pe acest soundtrack fiind inregistrate la el acasă. Astăzi, o copie din prima ediţie a soundtrackului ajunge la preţuri astronomice pentru colecţionarii de viniluri. In 2003 apare in filmul "Scratch", unul dintre cele mai importante documentare muzicale ale acestui deceniu, prezentănd procedeul descoperit de el, care a generat in zilele noastre un curent mondial care acum include campionate internaţionale şi are din ce in ce mai mulţi susţinători ca gen muzical de sine stătător. Atunci cănd nu este in turneu, Theodore predă cursuri de DJ-ing la diferite universităţi din StateleUnite.

×
Subiecte în articol: culture club theodore