x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale La BBC - Cine crezi ca esti cu adevarat?

La BBC - Cine crezi ca esti cu adevarat?

de Raluca Grintescu    |    03 Feb 2007   •   00:00
La BBC - Cine crezi ca esti cu adevarat?

Este raspunsul pe care postul britanic BBC il da celebritatilor care vor sa descopere cine le sunt urmasii in reality-show-ul de mare succes "Who do you think you are?".

Show-ul "Who do you think you are?", unul din cele mai bune seriale documentare realizate de postul britanic BBC, a ajuns la cea de-a patra editie. In fiecare etapa, cate zece VIP-uri, personalitati publice sau vedete apeleaza la emisiune pentru a-si stabili arborele genealogic. Pentru cei care ard de nerabdare sa-si descopere istoria neamului lor, BBC le da o mana de ajutor, postand pe pagina oficiala tehnici si sfaturi de intocmire a filiatiei unei familii. Reality-show-up a atras foarte multi curiosi, iar audienta a crescut izbitor inca de la prima editie. Dublat de faptul ca show-ul te duce pe meleaguri fascinante, de multe ori necunoscute, ai in plus ocazia sa descoperi de unde se "trag" celebritatile pe care le admiri.

PE URMELE STRABUNILOR. Serialul, produs de compania "Wall to Wall", a debutat in 2004. Primele doua serii au fost difuzate exclusiv de BBC 2, fiind totodata considerate ca programele cu cea mai mare audienta din istoria BBC-ului. Datorita popularitatii, show-ul a fost preluat ulterior si de BBC 1. Prima serie, narata de David Morrissey, a obtinut si o nominalizare la premiile BAFTA la categoria "cel mai bun reality-show". Ultimele zece minute ale fiecarui episod sunt consacrate unor cercetatori in domeniu care dau indicatii si metode de intocmire corecta a arborelui genealogic. Dintre celebritatile care au apelat la producatorii serialului BBC se regasesc Jeremy Irons, Barbara Windsor, Julia Sawalha, Bill Oddie, Amanda Redman, Jeremy Clarkson, Moira Stuart, Vic Reeves.

Se pare ca o editie live a show-ului va avea loc intre 5 si 7 mai la National Hall Olympia din Londra, ocazie cu care sunt asteptati peste 15.000 de vizitatori. Show-up va oferi celor prezenti oportunitatea de a se intalni si de a sta de vorba cu istorici si specialisti in domeniu, de a lua parte la workshop-uri si de a obtine sfaturi pentru propriile istorii familiale.

BARBARA WINDSOR: STEP SI LEGUME
Barbara Windsor (foto), una din cele mai bune actrite britanice ale anilor ’60-’70, a apelat din curiozitate la emisiunea "Who do you think you are?". Ce a aflat Barbara? Ei bine, investigatiile au aratat ca familia sa a locuit in partea de est a Londrei, iar stra-stramosii erau vanzatori de fructe si legume, croitori, zidari si chiar docheri. Se pare ca veleitatile artistice au fost lasate mostenire de la bunica ei, poreclita "Fat Nan", care a cochetat cu artele, fiind dansatoare profesionista de step.

×
Subiecte în articol: arte