Cu acest prilej vor fi expuse câteva lucrări ale maestrului, provenite din impresionanta colecție a pianistei și profesoarei Vasilica Stoiciu Frunză, care va fi și invitată la simpozionul “Gheorghe Petrașcu – 150”. În cadrul acestuia vor susține comunicări: pictorul Gheorghe Dican – vicepreședinte al Uniunii Artiștilor Plastici din România, criticul de artă Marius Tița, profesorul Ștefan Andronache și jurnalistul Sebastian Crăciun. De asemenea vor fi prezentate publicului noutățile filatelice dedicate lui Gheorghe Petrașcu. Este vorba despre un întreg poștal realizat de Romfilatelia și un timbru apărut la poșta spaniolă.
Evenimentul de la Tecuci va fi îmbogățit cu două manifestări muzicale. Va debuta la ora 12 cu un concert susținut de Enescu Percussion Group, ansamblu coordonat de Irina Rădulescu și alcătuit din: Maria Rizea, Daria Achim, Adrian Imbir și Alexandru Talambă și se va încheia cu recitalul în care protagonist va fi Tudor Niculescu Mizil, unul dintre cei mai valoroși chitariști români.
Punctul culminant al manifestării va fi reprezentat de festivitatea de premiere și vernisajul expoziției laureaților Concursului Internațional “Gheorghe Petrașcu”. Lucrările a 12 din cei 77 de competitori din Armenia, Republica Moldova, Germania și România, vor fi vedetele unei expoziții permanente găzduite de Muzeul de Istorie “Teodor Cincu” din Tecuci. Printre numele care se afirmă cu ocazia competiției juriul le-a apreciat în mod deosebit pe: Maria Manchevici din Republica Moldova - care a obținut premiului I la categoria A și Premiul Special oferit de Asociația Culturală “Ervant Nicogosian” și pe Constanța Mădălina Ruican, câștigătoarea categoriei + 19 ani, artist plastic din Craiova, care în afara unui premiu consistent oferit de Fundația Pelin, va intra și în posesia Trofeului “Gheorghe Petrașcu”, realizat de maestrul Ioan Tămâian.