x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Mărţişor la Muzeul Satului

Mărţişor la Muzeul Satului

de Loreta Popa    |    26 Feb 2010   •   00:00

Muzeul Satului îşi invită vizitatorii la un eveniment special la 28 februarie, nu de alta, dar Mărţişorul trebuie sărbătorit cum se cuvine.



Astfel, cu soarele pe umărul drept şi luceferii pe celălalt spălaţi-vă pe faţă şi de la ora 11:00 mergeţi cu prietenii sau cu familia să participaţi la "Ateliere de creativitate... mărţişoare!", la expoziţia cu vânzare ... "Mărţişoare, mărţişoare", dar şi să fiţi martori ai practicilor rituale în actualitate.

Vor lua parte la această sărbătoare dr Doina Işfănoni, Aurelia Pomponiu, Daniel Calvan, Brânduşa Trifan, Elena Troia, Magdalena Udrea, Vladimir Baciu, Alexandra Bondoc, Maria Ştefănescu, Caterina Nedelcu, Vasile Covaciu, dar şi Cornelia Tihon, din Chişinău, ce va cânta la nai şi are un bogat repertoriu, abordând genuri muzicale diferite, de la etno la clasic şi chiar jazz, şi George Pomponiu şi Marilena Ivan, din Bucureşti, care vor oferi un recital de poezie dedicat primăverii.

Sunteţi deci aşteptaţi la Muzeul Naţional al Satului "Dimitri Gusti" să vă umpleţi sufletele cu bucuria sosirii primăverii şi să descoperiţi ceea ce poate nu ştiaţi încă despre Mărţişorul nostru care altădată era o amuletă ce-l apăra pe purtătorul său de forţele malefice şi agresive ale acestui moment de prag al timpului.

×
Subiecte în articol: arte