x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale „Masca” inaugurează sala „Jacques Lecoq”

„Masca” inaugurează sala „Jacques Lecoq”

10 Ian 2011   •   19:53

„Masca”, teatrul din Bulevardul Uverturii, inaugurează mâine o nouă sală, numită „Jacques Lecoq”. Este un spaţiu de 100 metri pătraţi, în care gradenele pentru public permit accesul a 50-60 de spectatori. În această sală vor vedea lumina rampei „spectacole de tip alternativ, spectacole neliniştite, spectacole agi­t­ate, spectacole care vor încerca să găsească alte şi alte răspunsuri la întrebarea la care încă nu s-a răs­puns definitiv: ce este teatrul?”, după cum se arată pe site-ul acestei instituţii.

În opinia directorului Teatrului Masca, Mihai Mălaimare, „O sală de teatru înseamnă întotdeauna un început, pentru că ori de câte ori intri într-o sală de teatru ceva se schimbă în organizarea întregii existenţe: lumea poate fi mai bună, viaţa poate fi mai fericită, moartea şi prostia par a fi exilate pe alte meleaguri şi, chiar dacă totul nu este decât o iluzie, avem cu toţii nevoie de ea pentru a rezista unei lumi ticăloase, unei vieţi din ce în ce mai nefericite, unei morţi atât de cuprinzător mondiale şi unei prostii care tinde să cucerească spaţiul interstelar”.

Botezul sălii se va face cu specta­colul în premieră „Iunia” (din ca­drul proiectului „Cuvinte şi gesturi”), de Ioana Macarie, cu Ana Ma­ria Pâslaru.

Reprezentaţia va în­ce­pe la ora 20:30.

×
Subiecte în articol: arte