x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Nomad în stepă, vedetă la Anonimul

Nomad în stepă, vedetă la Anonimul

de Maria Sârbu    |    15 Aug 2009   •   00:00
Nomad în stepă, vedetă la Anonimul

Interpretul principal al filmului "Tulpan", Askhat Kuchinchirekov, din Kazahstan, a venit în Deltă pentru a prezenta la Festivalul Anonimul această producţie premiată, anul trecut, la Cannes, în secţiunea "Un certain regard", dar şi la festivalurile de la Karlovy Vary, Tokio, Cottbus.



Askhat Kuchinchirekov a plăcut publicului nu numai în film, ci şi în realitate, căci i-a vorbit cu destulă gentileţe, după una din cele trei proiecţii, despre condiţiile în care a fost realizat filmul "Tulpan", regizat de Serghei Dvorţevoi - apreciat cineast care trăieşte la Moscova. Filmările s-au produs pe parcursul a patru ani, desigur cu întreruperi. Este povestea unui tânăr care se întoarce acasă după ce şi-a efectuat serviciul în marina militară. Vine în familia surorii sale - nomadă. Descrierea vieţii oamenilor din stepă te copleşeşte. Locul unde se desfăşoară acţiunea e la o distanţă de 500 de kilometri de cel mai apropiat oraş, pentru echipă fiind construit special în mijlocul stepei un hotel.

Kuchinchirekov a povestit şi despre întâmplări din timpul filmărilor - unele hazlii (s-au folosit animale - o mare turmă de oi, miei, cămile), iar altele tragice (unul dintre copiii distribuiţi, fiind în vacanţă spre sfârşitul filmărilor, s-a înecat). Acesta a fost primul rol al lui Kuchinchirekov, deşi în perioada filmărilor el era student la Facultatea de Regie din Alma-Ata. Lungmetrajul, aflat în competiţie, are mare şanse să fie premiat mâine la Anonimul, dată fiind reacţia bună a publicului după vizionări. Pelicula este o împletire excepţională între comedia romantică, cultura etnografică şi viaţa din stepa aspră.

×
Subiecte în articol: arte anonimul