x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Noul val - Rock agresiv in Dodiez

Noul val - Rock agresiv in Dodiez

de Alex Revenco    |    12 Ian 2007   •   00:00
Noul val - Rock agresiv in Dodiez

In ultimii ani, alaturi de Crize, Coma sau H8, Dodiez este una dintre cele mai bune formatii noi care s-au impus pe scena muzicala romaneasca si au castigat numerosi admiratori cantand rock anticomercial.

Formatia a luat fiinta la sfarsitul anului 2002, la initiativa lui "Sheriff" Nastase, alaturi de prietenii sai, Alexandru "Spicuzza" Popescu (clape), Laurentiu "Blaur" Ivascu (chitara bas), Valentin "Pixy" Raiciu (chitara), Bogdan "Tom" Groman (tobe) si Andrei "Nede" Nedelcu (solist vocal). Cu timpul, trupa si-a schimbat si perfectionat stilul, rezultand o combinatie de riff-uri incisive la chitara, ritmuri dinamice si o melodicitate aparte, textele pieselor continand o suita de ganduri pozitive, in ciuda muzicii de o agresivitate pregnanta. Debutul a avut loc in Club A, si de la primele concerte, trupa si-a castigat un grup de fani, care cu timpul devine din ce in ce mai numeros.

SCHIMBARI. Dupa cateva zeci de concerte in Bucuresti si in tara, trupa inregistreaza primul demo, intitulat "Iluzii" (2004). Acesta contine trei piese si un bonus track, fiind primit foarte bine de iubitorii genului heavy metal. Sfarsitul anului 2004 aduce si primele schimbari de componenta, dupa ce "Spicuzza" hotaraste sa paraseasca trupa pentru a se dedica proiectelor personale (muzica electronica), urmat la scurt timp de "Blaur", care pleaca invocand motive personale. Imediat dupa plecarea lui "Blaur", Dodiez incepe sa caute un nou chitarist bas si, dupa numai o luna, locul liber este ocupat de Andrei Iorga (ex-Frozen Dusk). In noua componenta, abordand un stil mai agresiv, trupa inregistreaza EP-ului de debut, intitulat "The Perfect World". Acesta contine piesele "The Perfect World", "Run Through Sky" si "Return To Living" plus bonus, videoclipul primei piese, considerat unul dintre cele mai reusite clipuri de gen din ultimii ani.

ATITUDINE
Iata gandurile celor de la Dodiez despre muzica, care trebuie sa fie scopul fiecarei formatii, despre underground: "Trebuie sa cantam in primul rand pentru toti «copiii» care se lovesc de zidul murdar al societatii care ii respinge cinic. Acesta trebuie sa fie scopul fiecarei formatii, iar fanii sau simpli ascultatori trebuie sa gaseasca un refugiu in muzica buna. Muzica nu trebuie sa fie un taram al exprimarii frustrarilor sau orgoliilor. Ideea de underground nu trebuie sa reprezinte un scop, ci doar o etapa obligatorie in evolutia unei formatii".

×
Subiecte în articol: culture club