x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale OWR 16 I Expoziție conexă: Cercetare pentru mâine. Videodiorame

OWR 16 I Expoziție conexă: Cercetare pentru mâine. Videodiorame

de Magdalena Popa Buluc    |    28 Mar 2023   •   23:30
OWR 16 I Expoziție conexă: Cercetare pentru mâine. Videodiorame

ONE WORLD ROMANIA și Rezidența9 vă invită la Vernisajul expoziției „Cercetare pentru mâine. Videodiorame” la Rezidența9.

Expoziția aduce împreună lucrările artiștilor Anca Benera & Arnold Estefan, Vanessa Gravenor, Gabriella Hirst, Sonja Hornung și Danielle Tognozzi, Nicoleta Moise, Sebastian Moldovan, Ania Nowak, Maryam Tafakory, Meghna Singh & Simon Wood, și va fi expusă la Rezidența9 în perioada 28 martie - 20 aprilie.

Vernisajul expoziției este organizat într-un cadru prietenos și informal, unde veți putea discuta cu unii dintre artiștii prezenți și curatoarea expoziției, Larisa Crunțeanu, despre ideile și conceptele care stau la baza lucrărilor expuse.

 

Program vizitare:

29 Martie - 20 Aprilie 2023

Marți-Vineri: orele 16:00 - 20:00

Sâmbătă - Duminică: orele 13:00 - 20:00

 

“Dioramele sunt mașini de înțeles […] felii de timp din organismele sociale care le-au creat.” (Donna Haraway, Teddy Bear Patriarchy, 1984)

 

Expoziția Cercetare pentru mâine. Videodiorame este o prezentare time-sensitive a unor lucrări video și instalații ce angajează metodologii documentariste pentru a chestiona și răspunde la o serie de probleme ridicate de moștenirea lăsată de generații trecute generațiilor noi (în plan politic, economic, colonial, ecologic, etc.). De la corpurile transformate în invizibil pe care se sprijină economia capitalistă la formatele ESG (Environment, Social, Governance) ce amenință stabilitatea economică mondială, de la intimitatea prin proxy afișată în televiziunea iraniană la peisajul al unui râu confruntat cu versiunea sa contemporană secată, de la existența prin simbioză necesara unei rețele de filmanete miceliale în ruine la animații educative de pregătire în cazul unui război nuclear, de la colectivul de femei din spatele celei mai faimoase lucrări de artă monumentală românească la multiplele forme prin care o inimă frântă pune stăpânire pe corp și traseul vindecării unei aripi rănite …. În spațiul labirintic al Rezidenței 9, fiecare lucrare taie o felie din tortul timpului pentru a pune în balanță precaritatea imaginării unui mâine colectiv, în contextul supraproducției și maximizării unui azi profund individualist.

 

×
Subiecte în articol: OWR 16 Rezidența9 One World Romania!